Cavewoman awakens

Japps. Det är lite sådär jag känner mig- eller rättare sagt, tanken är väl att det är så man ska känna sig?! We´re going back to our roots, back to basic. Jaga - äta - sova typs…Jag gillar som sagt idén, det känns rätt och logiskt- men ändå inte 🙂 …än.

Mitt upplägg kommer (snart) se ut såhär de dagar jag tränar:

6.00 vaknar

7.00-8.00 styrketräning

proteinshake direkt efter träningen (eller BCAA…)

12.00 lunch (största målet)

grönt te med kokosolja nån gång på eftermiddagen, lite nötter kanske?!

19.00 middag

mer te med kokosolja

De dagar jag inte tränar blir typs likvärdiga - men då skippar jag protein shaken och sover antagligen en timme längre. Och nej - fastan blir inte 16 timmar de vardagar jag tränar. Blir bara 13. Men skit samma, den där shaken känns viktig för mig och då får det bli så. Blev rekommenderad BCAA av en kille, men vet inte riktigt. Det är ju aspartam och skit i det. Och lecitin. Finns det ”rena” alternativ? Anyone?

Nu till ett par major frågeställningar jag brottats med under dagen….Synpunkter från PF-vana tas tacksamt emot!

Okej. Vi börjar med ätandet. Eller icke ätandet. Många verkar få en mer avslappnad relation till mat och ätande vid PF. De äter bara två-tre gånger, och detta gör man inom ramen av åtta timmar. Dom håller sig verkligen till de här målen och småäter inget mellan sina måltider. Fine - låter jättebra. Men jag kan bli stressad över tanken att jag äter inget- inget- inget-inget och sen” måste” jag stoppa i mig all mat inom den här 8 timmars tidsramen…Idag har jag ett behagligt förhållande till maten. Äter tre gånger om dan utan en massa småätande. Utspritt på en 11 timmars period då. Vad jag menar är - att jag tycker att jag har en sund och behaglig relation till mitt ätande idag och så ska jag ”gå över” till ett sätt som känns krångligare…Det är säkert ingen big deal och när man väl är inne i det funkar det säkert fine. Jag har en förmåga att tänka och planera mycket - och ibland bygger man upp en massa hinder som egentligen inte finns…Hoppas ni fattar vad jag menar.

Oki, nästa stora frågetecken. Jag ska äta lika mycket mat som tidigare, men fördelat på två måltider - varav målet efter träningen ska vara störst. Då känns det såhär igen att jag äter ingenting-ingenting-ingentin OCH SEN EN JÄÄÄÄTEPORTION MED MAT!!! Jag orkar inte jätteportioner. Antar att grottmänniskan i mig inte riktigt vaknat än 😉

Sista rädslan är att äta för lite. Än en gång - samma mängd mat- fast fördelat på två mål istället. Det känns som att man ofrivilligt kommer äta mindre och därmed få i sig så mycket mindre energi. Ett helt mål faller ju typs bort….Eller så skiter jag i att tänka på hur mycket /lite jag äter per dag och låter kroppen säga ifrån om den vill ha nåt mer. Precis som jag gör idag…

Det här är så typiskt mig! Allt måste gå rätt och riktigt till och jag angriper gärna ett problem från alla dess håll och kanter 🙂 Hello! Slappna av!!! Det löser sig.

Nu hoppas jag bara på att den där jäkla muskelsträckningen ger med sig. Hade precis kommit igång med nya träningsupplägget och så skiter det sig totalt! Det blir lugnt imorgon också, sedan kör vi så smått igång med PW:s veckan ut. Hoppas på att börja styrketräna så smått nästa vecka.

Har fått frågan hur och vad jag ska äta och det kommer bli typs såhär:

Efter morgonträning: Protein shake

Lunch: Kött eller fisk (lite mer än vanligt), grönsaker, ost eller nån fet sås eller majjo . Tänk mycket kött, mycket fett och lite grönsaker.

Hungrig mellan målen: Te med kokosolja, nötter eller frökex med ost, ägg och avocado

Middag: Samma som lunchen. Det kommer nog bli en hel del äggbaserade rätter till middag. Går snabbt att göra och så är ägg sjukt jäkla nyttigt! Omelett, wraps, pannkakor, kokta hackade med smör <3 och lax. Och såklart tar jag ju D-vitamin och omega-3 kosttillskott. Glöm aldrig det!

(Hoppas det hjälpte dig Malin, annars får du säga till så skriver jag ihop nåt mer utförligt!)

Såja, dag ett avklarad. Känns som att jag väntar på nån slags ”effekt” ha ha ha. Vi får se hur det blir med den saken. I´ll keep u informed!

2 reaktioner till “Cavewoman awakens

  1. Awwww det hjälpte mig supermycket!!:) första dagen är avklarad och känns bra! Detta passar mig så bra nu eftersom jag är så stressad och inte vill tänka på att äta 6 gånger om dagen:) jag ska köra en vecka och se vad som händer. Det blev perioden 12-20:) lycka till!!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *