Du är vad du äter - eller money talks?

april 28, 2023 i Hälsa

Fastnade i programmet ”Du är vad du äter”, med Anna Skipper härom dagen. Det var ett bra tag sedan jag såg det sist, och på den tiden skulle personerna i programmet äta GI. Då var den metoden inne. Blev därför lite förvånad, när jag hörde Anna säga till tjejen i programmet att hon skulle äta LCHF. Say what? Men jo, ingen mer bulgur och quinoa där inte. Det hade vi nu ersatt med smör och kött. Hm…Det får en ju att fundera lite. Jag var tvungen till att kolla in hennes blogg, och läs nedan citat från henne…

”Jag har använt mig av LCHF långt innan begreppet ens var känt, alltså lågkolhydratkost med proteiner och fett som bas.”

Amen nä, det är ju faktiskt bara hittepå. Anna har varit GI- förespråkare så långt jag kan minnas. Visst kan man få ändra sin uppfattning om vilken mat som är bra - men man behöver ju inte ljuga och säga att man varit en LCHF anhängare långt innan begreppet myntades.

Nä, kan det vara såhär istället:

  • LCHF är den diet man går ner snabbast i vikt med - därför äter numera deltagarna detta
  • LCHF är inne och GI är ute
  • LCHF är den nya mjölkkossan - GI är ganska urmjölkat

Spännande fortsättning på detta ämne följer. Fast då med en annan huvudrolls innehavare. Mohohohoho, kan knappt bärga mig själv 😉