LCHF chokladmousse

april 29, 2023 i Dessert, Recept

Fantastic är sjuk - och när man är sjuk behöver man lite extra TLC 😉 Därför bjöds det i går på hans favorit dessert. Receptet har jag fått från syrran, som i sin tur hittat det somewhere on the internet. Gott är det i alla fall. Moussen har en väldigt vuxen smak av choklad, dvs den är inte det minsta söt. Vill man ha den sötare antar jag att man kan röra ner någon matsked sukrin i smeten. Man får helt enkelt prova sig fram.

Till 4-6 port behöver du:

3 ägg

1 dl grädde

200 g 70 % choklad

(salta pistagenötter eller rostade hasselnötter eller rostad mandel)

vispad grädde smaksatt med vanilla bourbon (ekologiskt vaniljpulver)

Separera gulor och vitor i vars en skål. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna så de blir en porös ljusgul smet. Vispa grädden för sig i ytterligare en skål. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Strila ner den smälta chokladen i gulorna. Rör runt hela tiden. Vänd sedan försiktigt ner de vispade vitorna. Till sist vänder vi ner grädden och blandar allt till en jämn smet. Om du vill, blanda ner någon av ovanstående nötsorter i smeten.

Servera med vispad grädde och lite hackade nötter. Har du nötter i smeten så dekorera med samma sort. Sen är det bara till att ställa kallt ett par timmar och voila - chokladmousse it is!