Halloumi och sesam panerad kyckling
april 29, 2023 i Kyckling, Recept
Supergott, men nästa gång ska det bli ännu bättre. I´ll tell u how.
Till 4 kyckling fileér behövs:
4 kyckling fileér (duh 😉 )
1 pkt halloumi (250 g)
4 msk sesamfrön
1/2 msk torkad oregano
2 msk torkad basilika
2 ägg
smör/kokosfett att steka i
peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Dela varje filé i 3 långa strimlor. Rosta sesamfröna i torr stekpanna och häll sedan ner dessa i en djup skål. Riv halloumin fint och vänd sedan ner denna bland fröna. I med kryddorna, peppra lite. Blanda väl. Vispa upp äggen i en skål. Panera varje kycklingstrimla först i ägg och sedan i halloumismeten. Tryck fast lite lätt. Stek strimlorna i kokosfett eller smör runt om, så att de får färg. Lägg sedan i form och stek färdigt mitt i ugnen ca 12 minuter.
Till detta stekte jag på lite blomkåls ris och gjorde en citron/parmesan majonnäs.
Just det ja, tillbaka till kycklingen och hur den kan bli bättre. Nu stekte man ju strimlorna innan de åkte in i ugnen. Det förtog krispigheten som paneringen hade från början. Man borde väl kunna göra tvärtom för att behålla krispet - dvs först köra kycklingen i ugnen, därefter panering och stekning?! What u think?
Toppengott!! Tack för receptet. Mina kycklingbitar behöll sin krispighet, men jag hade en ganska stor ugnsform så kycklingbitarna låg i ett lager. Och så hade jag varmluften på. Väldigt gott blev det
Visst var det gott! Bra tips med varmluft och större form! Ska testa detta nästa gång. Ha en skön kväll!
Tack för jättebra recept - supergott!
Mina kycklingbitar behöll sin krispighet. Kanske för att jag lade dem i ett lager och hade varmluften på! Tack igen