Stekt halloumi med rödbetscrème

Inspirationen är tillbaka!!! Överlycklig för detta. Så glad att jag t.o.m hoppade träningen idag…På den nivån är det. Det här receptet har jag gått och trånat efter under min paleomånad och idag var det äntligen dags att få smaka på det…It was fab! Crèmen var både syrlig, söt men ändå salt. To die for! Fungerar som förrätt precis som den är, men man kan även ha den som huvudrätt tillsammans med något kött. Själv stekte jag kycklingfile, panerad i sesamfrön. Fin-fint! Receptet kommer från tv kocken Nigella, sedan har jag modifierat lite.

Till 2 pers behöver du:

1 pkt halloumi

150 g kokta rödbetor

2 tsk limesaft

40 g smör

salt

ruccola

Skär osten i 8-10 skivor. Hacka betorna grovt och lägg i mixer. Tillsätt smör och lime och kör till en jämn crème. Salta. Hetta upp ett stekjärn och lägg ner osten när det är varmt. Stek på relativt hög värme ett par minuter på varje sida. Lägg ruccola på en tallrik, lägg osten ovanpå och klicka ut rödbetscrèmen över osten.

Beroende på hur strikt man är i sin kost kan man välja om man vill vara lite sparsam med rödbetscrèmen. Man kan ta lite mindre av denna och eventuellt blanda ner lite mer smör.

2 reaktioner till “Stekt halloumi med rödbetscrème

 1. Vilket gott recept! Det måste jag absolut prova! Jag försöker äta mejerifritt men lägger till hårda ostar, fetaostar (riktiga, gjorda på getmjölk) och halloumi. Men andra ord är det komjölk som jag är känslig för, både fysiskt och psykiskt…
  Jag ska kika mer på din blogg och hämta inspiration!
  Kolla inne hos du också, kanske du blir inspirerad av ett och annat recept! 🙂
  Ha en fin kväll!
  //Lana

  1. Rekommenderar det verkligen! Kan tänka mig att crèmen även funkar på en ostbricka istället för sylt…Kärlek:) Ska absolut kolla in din sida och se vad du har för något smarrigt att bjuda på. Ha det bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *