Kanelkokt rabarber med kesella och rostade hasselnötter

Världens längsta dessertnamn…men visst låter det bra! Ibland får jag dom bästaste ideérna. Den här får nog lov att räknas som en av dem. Fick en craving när jag var och handlade tidigare idag efter syrlig rabarber. Började snabbt spinna vidare på rabarberkräm, vad som funkar ihop smakmässigt med den och…voila! Här kommer resultatet. Nu har jag inga exakta mått, förutom på krämen då det var en ”testrunda”, men det reder ni säkert ut.

Till krämen hade jag:

300 g rabarber (typ 1 lång, tjock :))

1 msk vatten

2 msk sukrin

1 krm kanel

Skala och slanta rabarbern. Lägg i kastrull och häll i vattnet. Låt sjuda/småkoka en stund och när rabarbern börjar vattna till sig tillsätts sukrin och kanel. Total koktid..12-15 min. Den ska ju bli mjuk, men samtidigt tycker jag själv att det är trevligt när det inte bara blir en sörja av allt, utan vissa mjuka, stora rabarberbitar ska finnas kvar. Ställ sedan åt sidan att svalna. By the way, nu är jag kanske jätte sötkänslig, men nästa gång ska jag prova med bara 1 msk sukrin…Eller ännu mindre.

Sedan blandade jag 1 dl kesella med 1 msk vispad grädde - smaksatt med lite vanilla bourbon. Sen var det bara till att bygga. Och som sagt, toppade med lite rostade hasselnötter.

Jag säger som vanligt, men den här gången menar jag det lite extra - det var sjuuuukt gott! Det finns apmycket kanelkokt rabarber kvar, så jag kan tänka mig att någon liten matsked kan användas som tillbehör till både det ena och det andra. Kesoplättar…till grillat fläskköt…Det blir nog inga problem att göra slut på den.

För er som undrar innehåller 100 g rabarber 5.5 g kolhydrater, dvs den är lika snäll som hallon 😀

2 reaktioner till “Kanelkokt rabarber med kesella och rostade hasselnötter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *