Ibland bara lyckas man, och idag var ett sådant tillfälle! (Visst är det fint när man kan berömma sig själv 😉 ). Fin balans mellan salt och syrligt. Fräscht och somrigt.
Till 4 port behöver du:
400 g fryst spenat, hela blad
1 vitlöksklyfta
200 g keso
300 g kesella
skal av 1 citron och saften av 1/2
200 g fetaost
200 g rökt lax
salt och peppar
1 plåt färdig null (gör lasagneplattor istället för pasta)
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att krama ur all vätska ur spenaten. Lägg sedan i en bunke. Blanda ner kesella, keso, pressad vitlök, citronskal och saft i spenaten. Rör runt så allt blandar sig väl. Hacka laxen i lite mindre bitar.
Börja med ett lager av spenatröran i botten på formen (20×15 cm typs). Smula över lite fetaost, salta (men sparsamt då både ost och lax är salt i sig) och peppra. Lägg på lite lax och sedan ett lager lasagneplattor. Upprepa proceduren en gång till, och avsluta med ett lager spenatröra toppat med fetaost. Grädda mitt i ugnen 20-25 min.
Åh, ska testa med lax/spenat/fetaost-kombon nästa gång jag gör. Låter sjukt gott!
Jag gjorde en egen variant på denna och väntar med spänning hur det smakar!!! Obs - gillar fejk-pastan massa! Som en tuggig omelett = fetlike!
Hoppas du gillar, fast det är jag typs säker på att du gör. O pastan ja:) kärlek!
Det smakade bra, men blev lite vattnigt! Hade färsk spenat ist för urkramad fryst - för den var på special price! (Men hade typ grädde istället för kesella, 1. för det finns typ inte här. 2. för att jag hade det hemma). OCH jag gjorde zucchini-pasta med bolognese också!!! ÄLSKAR att laga mat. Skulle blivit kock istället. 🙁