Major träningsvärk

Well, i lördags, då det bara regnade och regnade och regnade hade jag noll lust att ta mig till gymmet. Det blev istället hemmaträning med fokus på mage, lite core och armhävningar. Igår kände jag en svag träningsvärk i ett par magmuskler. Idag har detta eskalerat till oanade höjder. Kan inte ens minnas när jag kände såhär, i just dom där musklerna.

Så, vad gjorde jag för några grymma övningar då?! Inga tuffa övningar alls är svaret 🙂 Satte ihop ett litet cirkelpass med dessa övningar…

Sidoplanka med rotation

Armhävningar

Rygg/benresningar

Situps

Leglifts

Ryggplanka

Detta var alltså övningarna. Körde 10 varv totalt. Första varvet gjorde jag 10 reps, 2:a varvet 9 reps 3:e varvet 7 reps osv. Det ömmar mest i sidomagmusklerna och i de översta. Tippar på att sidoplankan och legliften är ytterst ansvariga för värken. Det gör tom ont när jag tar på revbenen. Why the pain? Antagligen för att jag aldrig gör ett pass med fokus på endast en (eller ett par) muskelgrupp(er).

By the way, plankan har tagit sig. Första försöket höll jag ut 2.10. Andra försöket 2.37. Bara 43 sek till, så är vi hemma 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *