30% extra protein

Det låter nåt det, 30% extra protein - eller hur?! Den här mjölken innehåller 1 gram mer protein per dl än vanlig mjölk. Ett gram…Antar att den är tänkt som träningsdryck - vilka andra bryr sig om proteinmängden?

Ur LCHF synpunk går den fetbort (om man är strikt) eftersom den innehåller 25 g carbs per flaska. Och om man nu tänker på proteinmängden är keso ett bra mycket bättre alternativ än den här mjölken.

Keso vs. proteinberikad mjölk

Keso 100 g Mjölk 100 g

90 kcal 45 kcal

12 g protein 5 g protein

2 g kolhydrater 5 g kolhydrater

4 g fett 0.5 g fett

Jag tycker personligen att keson utklassar mjölken. Why? Om man ska ha i sig 25 g protein blir fördelningen såhär:

Keso Mjölk

180 kcal 225 kcal

24 g protein 25 g protein

4 g kolhydrater 25 g kolhydrater

8 g fett 2.5 g fett

Keso står som segrare för att den innehåller färre kcal (förvisso marginellt), mer protein per 100 g, mindre kolhydrater och mer fett. Men behöver man inte fylla på med kolhydrater efter träning då? Well- det kanske man gör…om man tränar på elit nivå, eller tränar flera gånger om dagen, eller håller på med någon form av uthållighetsträning. Själv känner jag att det räcker med de kollisar jag får i mig genom grönsaker, bär och nötter under dagen. Hur tänker ni andra LCHF:are där ute? Fyller ni på med mjölk eller andra carbs efter träning?

9 reaktioner till “30% extra protein

 1. tja, Direct efter träning blir de nån form av juice eller banan, för att få i sig lite kollisar.. sen brukar jag fylla på med lite ”tyngre” grönsaker i måltiden som är inom 1 - 1 1/2 timme efter träning, typ rotfrukter eller liknande. Har de varit ett riktigt tufft pass så tar jag gärna qinua(undra om de stavas så.. hmm) för att inte sega ihop totalt.

  //CK

   1. jag kör (tung)styrke träning, hehe vill gärna tro att den är tung 🙂 blandat med tabata (efter att läst om de här på din blogg 🙂 ) och del kondition, kör en del pass på F&S oxå, blir en 4-5 pass i veckan

    min syn på LCHF är nog den att min kropp styr de mesta, blev bjuden i går på rabarberpaj av grannen och tog en bit ( denne pajen var bakad på traditionellt vis med massor av socker och mjöl) och i stort sätt hela dagen va förstörd, var hungrig hela tiden, fasten jag åt en ”fet” lunch..
    Är nog rätt strikt.. tror jag..undviker socker och mjöl i alla former och sen lyssnar jag på kroppen efter de, klarar jag av de och de verkar vara ett rent innehåll så kör vi på de.
    försöker undvika så många e ämnen som mjöligt och saker som inte behöver vara med på innehållsförteckningen..

    🙂

    //CK

    1. Älskar styrketräning och ”älskar” tabata 😉 Konditionen är fortfarande min svagaste punkt, men I´m getting there 🙂 Med tabata får man i alla fall känna att man lever, och det behövs emellanåt. Mitt nya träningsupplägg är a-m-a-z-i-n-g! Som sagt, styrka och cardio i ett - metabolic combos! Får se om jag klarar mig på de få carbsen jag får i mig, eller om jag måste öka intaget. Vi får la se 🙂

 2. Jag kör på en halv banan och en matsked kokosfett (sån där mjuk och god kokosfett). Supergott att blanda med banan. 🙂 Blir inte mer än några gram kolhydrater. Jag är ju paleo… så någon keso kan jag inte äta. Ibland ökar jag kolhydratmängden med lite sötpotatis. 🙂

  1. Hallå Ida! Hur länge har du kört paleo? Jag testade det under en månad, men saknade vissa grejer för mycket. Typ ost, I love 🙂 . Har dock blivit mer ”medveten” och äter inte så mycket dairy längre. Nu har jag precis fått ett nytt träningsupplägg. Det är ett kombinerat cardio/styrke- program, så vi får se hur jag klarar mig på den mängd kolhydrater jag äter idag. Kan bli så att jag får lägga till någon rotfrukt efter passen. Vi får se 🙂

   1. Jag har kört på i typ 7 veckor nu tror jag. Mer strikt den senaste månaden. Jag saknar glass. Men desto mer man läser på om mjölkprodukter… desto mindre sugen blir jag. Mjölk är cancerframkallande (och så blir man tjock av det). Så… är det värt att äta glass om det ökar risken för bröstcancer? För mig är svaret enkelt… 🙂
    I framtiden kanske jag kommer smaka på glass… men isåfall glass jag gjort själv. Utan E-tillsatser och extra socker. Man kan göra mycket av cocos också. Ost vet jag inte om det går… men men… allt handlar ju om hur stor mängd man äter och hur rena produkterna är… jag hade svårt att hitta en ost utan tillsatser senast jag försökte. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *