Sugar isn´t all bad

Sugar on the inside? Don´t think so. On the outside? Hell yes! Det här är ytterligare en av mina favoriter.

Blanda ihop 1/2dl socker med 1 msk olivolja (jag använder olivolja med citron för att det luktar godare än vanlig olivolja). Mixa ihop och ta med dig in i duschen. Den här laddningen räcker till hela kroppen. Kör peelingen efter du tvålat in dig, för då behöver du inte smörja in dig efter duschen. Olivoljan i skrubben återfuktar huden och gör den supermjuk!

Ni vet väl att huden absorberar allt man smetar på den? Nasty med tanke på all skit som finns i cremer och bodylotions. En tumregel är att det du väljer att smörja in dig med ska även gå att äta.

Jag är numera helt fri från dyra ansiktscremer. Använder mandelolja till ansiktet på dagen (perfekt under ögonen med) och kokosolja på kvällen. Smink tar jag bort med olivolja, funkar även på mascara. Vill man göra en djuprengöring av ansiktet blandar man ihop rätt mängd av ricinolja och olivolja (OCM) och när vill man göra en light kemisk peeling gör man en aspirinmask.

Istället för bodylotion använder jag mig utav kokosolja, eller mandelolja. Vilken vegetabilisk olja som helst går bra.

Nu letar jag bara efter ett naturligt bra schampo och balsam till håret. Har än så länge bara provat Urtekrams, men de var sämsta tänkbara ever. Vad använder ni girls? Har ni några heta tips?

7 reaktioner till “Sugar isn´t all bad

    1. Jag gillar! Har läst en del om balsammetoden, men har varit för lat för att ta tag i det. Antar att det är dags att skrida till verket 🙂

  1. Har du testat något från Marja Entrich? Jag gillar deras grejer när jag använde dem för måååånga år sen. Så här står det på deras sida: ”Marja Entrich produkter utvinns ur biologiska råvaror från hela världen som odlas under minutiös kontroll. Hela tiden utvecklas produkterna parallellt med de senaste forskningsrönen i samarbete med ledande laboratorier över hela Europa.

    1. Det där låter ju bra Marie! Har inte testat några eko schampon och balsam förutom Urtekrams, och dom var som sagt sämst. Är inne på det här med balsam metoden…Ska bara använda upp mitt skitschampo först 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *