Frikadeller, varför gör man inte sådana oftare? Går snabbt att göra, är väldigt gott och nyttigt - och vem gillar inte det?
Receptet är beräknat till 4-5 port
600 g kalvfärs
2 ägg
1 tsk dragon
2 tsk örtsalt
några varv med pepparkvarnen
1 gul lök
2 msk buljong (Reneé Voltaire)
2 lagerblad
vatten
Finhacka löken och blanda denna med färs, ägg och kryddor. Rulla till frikadeller. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i buljong och lagerblad. Lägg ner frikadellerna (det blir många, så jag gjorde 2 omgångar.) Koka i ca 7 min. När frikadellerna flyter upp till ytan är de nästintill klara. Ge dem en minut eller så efter det.
Currysås
1 lök
smör att steka i
1-2 msk curry
2 dl av frikadellbuljongen
1,5 dl kokosmjölk (eller grädde)
(alternativt 1 dl kokosmjölk och 2 msk creamed coconut)
Finhacka löken och lägg i stekpanna tillsammans med smör. Tillsätt curry. Låt fräsa tills löken är mjuk. Tillsätt därefter buljong och kokosmjölk. Låt puttra och tjockna.
Ugnsrostad Blomkål
1 litet huvud
3 msk rapsolja
1 tsk kryddigt örtsalt
lite finhackad chili
Sätt ugnen på 200 grader. Skär blomkålshuvudet i 1 cm tjocka skivor. Bryt större bitar till mindre, men inte för små. Lägg sedan i en skål. Häll över olja, örtsalt och lite chili. Rör runt och ös upp på bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in mitt i ugnen 10 min.
Garnera med ytterligare lite finhackad chili.
Såååå gott det här var! Hela familjen gillade det!
Vad glad jag blir! T.o.m ungen? Puzza på honom från mig 🙂
Oh yes han åt jättemånga ”freak-adeller” 😉
Freak-adeller ha ha ha, jag hör det!
Att ha snubblat över din blogg gjorde helt klart min lördagsmorgon ännu mer värd… Äntligen en vettig människa som delar alla mina tankar om ren o naturlig mat plus träning o hälsa. Åh, så glad jag blir! 🙂
Maria, du gjorde precis min morgon 🙂 Ska göra mitt bästa för att fortsätta i samma anda! Ha en fantastisk lördag