Vad ska jag äta innan träning?

Kände att nu när jag gått igenom vad jag äter (dricker) efter träning, passar det ganska bra att prata vad som äts innan träning. Desto mer jag läser om kost, fettprocent och träning, desto nöjdare blir jag över beslutet att fortsätta utan kolhydrater innan och efter träning.

”No carbs PWO, not till one is LEAN. For men that is below 10%, for women below 15% and in both cases, no sign of insulin resistance (high insulin readings at the love handles).” Charles Poliquin

Nu är det inte så att jag eftersträvar en fettprocent på 15%, bara så ni vet. I just want great abs 🙂 När det kommer till PRE-WO dryck/mål ser de olika ut, beroende på vilken tid på dygnet jag lägger träningen. Oftast tränar jag runt 7.00 på morgonen, och då finns det varken tid eller lust till att äta något. Men en shake ser jag allt till att få i mig. Den består av fett och protein i form av aminosyror - och så lite koffein på det.

Kaffe+BCAA+kokosmjölk+kokosfett= PRE-WO shake

Varför denna kombo? Koffein för att komma igång, vakna till liv och ladda inför träningen. BCAA för att spara på musklerna och (den psykiska) kicken jag får av detta, kokosfett/kokosmjölk för energin och det nyttiga fettets skull.

Om träningspasset är senare på dagen ser jag till att äta protein och fett några timmar innan det är dags att träna. Slow protein and healthy fat - kött, fisk, eller ägg och en näve nötter.

Vad äter/dricker ni early birds som tränar tidigt på morgonen?

 

2 reaktioner till “Vad ska jag äta innan träning?

  1. Låter som en helt vettig sammansättning. 🙂
    En dos protein åtminstone, för att ha aminosyror att bygga av efteråt. Vad jag förstått har det visat sig att aminosyror innan träning är av betydligt större vikt än efter träning.. Och precis som du även nämner lite snabbt, verkar det som att ifall du har ätit vettig mat tidigare under dagen behövs ingen egentlig extra aminosyra-boost innan träning, då har vi tillräckligt med aminosyror att ta av ändå. 🙂

    (intressant sånt här!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *