Här kastar vi inte mat…

…vi ser till att äta upp den istället. Såhär sorglig ser kylen ut i mitt hus varje söndag.

På gott och ont kan man kanske tycka, en deprimerande syn. Men vet ni…Det är ett medvetet val. Handen på hjärtat - hur mycket mat slänger du i veckan? Den bistra (och väldigt dyra) sanningen är att var femte matkasse man köper hem, går rakt ner i soporna! Sad but true. Inte bara för plånboken, utan även för miljön.

Hur ska man göra för att inte köpa på sig för mycket då? Well, för min egen del gäller det att ha en plan när jag går och handlar. A och O är att ha gjort upp någon form av kostplan inför veckan. Vad man ska äta till frukost, lunch och middag - och utifrån den gör jag mina inköp. Visst händer det att det inte alltid blir som planerat, men istället för att köpa på mig ännu mera produkter ser jag till att göra något av dom som redan finns i kylen.

På så sätt ser man till att man äter upp allt man köpt på sig - och slipper slänga det. It´s a win-win situation. Jag övertrasserar inte mitt matkonto, kreativiteten i köket ökar - samtidigt som jag tänker på miljön och min omgivning.

Det är dyrt med mat, men genom att göra som jag beskrev ovan köper man i alla fall inte på sig för mycket, och pengarna man på så sätt tjänat ihop - kan man istället lägga på råvaror av bra kvalitet.

Bilden hämtad från slangintematen.se

8 reaktioner till “Här kastar vi inte mat…

  1. Matkasse
    Hej,
    http://www.matkasse.com/
    Jag har gjort en sida där jag samlat Sveriges alla matkassar. Gå gärna in och betygsätt de olika leverantörerna och kolla vilka som levererar till ditt postnummer.
    //Gunnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *