Väldigt lättlagat, men galet gott! Gjordenull (som jag har blivit helt kär i - tror det handlar om konsistensen) som tillbehör. Denna pasta funkar galet bra till krämiga (gräddiga) pastasåser. Inte lika gott till en vanlig köttfärssås.
Till 4 port behövs:
1 sats LCHF pasta
200 g nitritfritt bacon eller saltat sidfläsk
1 liten purjolök
smör
2 dl crème fraiche
1 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar
Börja med att göra pastan enligt receptet. Strimla sedan baconet och stek detta knaprigt. Strimla även purjon, stek lite lätt i smör i en kastrull för sig.
När den mjuknat men ej tagit färg, häll över parmesan, crème fraich, salta lite lätt och peppra lite mer. Låt såsen koka upp, häll därefter ner pastan i såsen. Blanda runt. Lägg upp på tallrikar. Garnera med lite parmesan och dra ett par varv med pepparkvarnen - then you´re ready to go! Enkelt, snabbt - och galet gott 😀
Den här omtalade pastan…. nu får det nog bli dags för lilla mig att testa också! 🙂
Ha en härlig söndag!
/ Sonja
Try it! Ha det bäst!