Ska man äta kosttillskott?

oktober 25, 2012 i Hälsa

Under fliken LCHF i huvudmenyn har jag haft en flik som jag kallat - ”Kosttillskott”. Listan har inte varit speciellt lång (tack och lov) - eftersom jag inte är någon big fan of pill popping. MEN, jag har ändå typs rekommenderat folk att äta D-vitamin och omgega-3. På vilka grunder har jag gjort detta? Ska verkligen alla äta dessa tillskott? Svaret på den frågan är nej, antagligen inte. Vad har fått mig att ändra uppfattning? Well, det är många parametrar som spelar in, men till att börja med får man kanske börja med att se till individen. Har denna inte några symptom på en brist, varför då ta ett tillskott? I förebyggande syfte? Är det bra? Hjälper verkligen detta? Kan man inte få för mycket? Och vad händer då?

Har en person som äter LCHF och en person som äter fettsnålt enligt tallriksmodellen lika förutsättningar? Kommer vi att ha samma brister? På vem görs studierna till rekommendationerna? Är det LCHF:are eller tallriksmodellare? I vilket land gjordes studien, vem bekostade den?

Alla har vi olika förutsättningar. Alla behöver inte äta D-vitamin, alla behöver inte äta extra tillskott av omega-3. Alla har inte storlek 38 i skor 😉

Over and out!