Mirakelbär!

Morron på er! Jag vaknar upp och mår……BRA!!! Hur är det möjligt? Kanske gjorde den långa promenaden igår sitt, eller är det min grava överdosering av C-vitamin som räddat mig. Vågar ändå inte riktigt ropa hej ännu, så det blir ytterligare en dags vila från träningen, men ut och röra på mig måste jag i vilket fall. Frisk luft gör gott!

Det blev paleoplättar till frukost både igår och idag, med en nyvunnen favorit som tillbehör, havtorn. Har ni smakat det där?

Väldigt goda får jag säga. Har tänkt att de bara skulle vara sura, typs lingonaktiga i smaken men inte! Visst, de är inte lika söta i smaken som hallon, men kombon hallon/havtorn kan jag varmt rekommendera. De är kolhydratsnåla (3 g/100 g) och innehåller rikligt med vitamin E, som är en viktig antioxidant, och även mycket vitamin K och C.

Ett enda bär innehåller lika mycket C-vitamin som en apelsin. Jag åt säkert 25 stycken 😉 Havtorn innehåller mycket omega-7 vilket hjälper till att bygga upp våra cellmembran och kan hjälpa vid torra slemhinnor. Det här är ett riktigt superbär som kraftfullt hjälper till att stärka vårt immunförsvar.

Gillar!

3 reaktioner till “Mirakelbär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *