LCHF lökringar

Har experimenterat en hel del med projekt lökringar. Är fortfarande inte helt nöjd, men många har undrat över receptet så jag lägger ut det ändå.

Receptet är beräknat till 15-20 lökringar
1 lagom stor lök
2 msk kokosmjöl
4 msk mandelmjöl
6 msk riven parmesanost
2 msk riven kokos
1 tsk paprikapulver
2 krm chilipulver
2 krm vitlökspulver
2 krm curry
1-2 krm salt
2 ägg
olja till fritering (jag hade rapsolja med neutral smak)

Skiva löken i 1/2 cm tjocka skivor och separera ringarna från varandra. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Vispa upp äggen i en skål för sig. Vänd först några ringar i äggen, doppa sedan i mjölblandningen. Upprepa proceduren en gång till, dvs doppa ännu en gång i ägg och sen i mjöl. Värm uppp oljan i en vid tjockbottnad kastrull och sänk ner ca 5 stycken i taget. Det tog låång tid innan de fick fin färg. Låt sedan droppa av på hushållspapper.

Som sagt, smaken är god, de är krispiga när de är nygjorda - men det är för meckigt, kladdigt och tar lång tid att göra. Vet inte om det är värt mödan. Har en plan dock mohoho. Blir det nåt bra så delar jag självklart med mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *