LCHF lakritsfudge

januari 31, 2013 i LCHF Godis, Recept

 

Min syster kom förbi med en lakritsfudge som hon experimenterat fram i köket (med inspo från marianneslchf). Alltså den var så god, så jag hade kunnat äta 20 stycken på raken. Som tur är hade hon bara tagit med sig ett par som smakprov. Jag tackar henne för detta :) Fudgebitar ska egentligen vara stora och rejäla, men syrran hade gjort söta minibits. Vill du ha XL versionen, så dubbla receptet.

Till 20 små bitar behövs:
1 dl grädde
20 g choklad
25 g smör
1.5 msk lakritspulver
0.5 tsk sukrin

Koka upp grädde, choklad och smör i en kastrull under vispning. Sänk värmen och blanda ner lakritspulver och sukrin. Vispa runt så allt blandar sig. Låt blandningen koka ca 15-20 minuter men vakta den noga och rör runt ofta så den inte skär sig! Den ska vara ”glansig” hela tiden. När den tjocknat är den klar. Häll upp i en liten bakplåtspappersklädd form och ställ i frysen ett par timmar. Dela sedan i önskade bitar och skilj dom åt med papper så de inte fastnar i varandra.

Gott till kaffet, istället för en kaka 😉