Good morning cardio!

mars 16, 2013 i Träning

Cardio…Jag håller mina pass korta och (hög)intensiva. Dels för att jag tycker det är trist att trampa i timmar på crosstrainern, men även för att det bränner mer och sparar både tid och muskler. Brukar köra tabata eller cirkelpass, men visst händer det att jag gör en halvtimme HIIT på crosstrainern med…..fast väldigt sällan 😉

Sist jag gjorde detta cirkelpass snittade jag ca tre minuter på ett varv. Gjorde 7 varv, så total tid 21 minuter effektiv tid. Man kan lägga upp cirkeln hur man vill, jag väljer att göra alla övningarna utan vila, för att sedan vila en minut innan man påbörjar nästa varv. Har också kommit på att det är fördelaktigt att inte köra två benövningar efter varandra, utan pendla mellan över/under-kropp.

Man kan utmana sig själv genom att vid nästa pass försöka genomföra varvet snabbare. Eller genom att göra fler varv, whatever you prefer.

Just nu överlägger jag med mig själv om jag ska dra iväg och köra det här cirkelpasset, eller om jag ska ta en vilodag och gå ut och gå i det fina vädret. Malmö visar sig från sin bästa sida. Kallt som fan, men strålande sol. Lutar åt det senare. Känner att man får ta tillvara på dessa tillfällen med sol. Man vet aldrig när nästa blir.