Gulasch gryta

 

Ett recept på gulasch som skiljer sig lite från det traditionella. Ingen potatis och ingen kummin, men det kan man tillsätta om man känner för. Jag gjorde en citronmajjo som jag blandade med crème fraich och serverade vid sidan av. Gott gott!

Receptet räcker till 5-6 port
1 kg färdigputsade oxgrytbitar
2 gula lökar
smör
2 msk paprikapulver
2 dl rött vin
4 dl vatten
buljong, beräknat till 6 dl vätska
4 lagerblad
1 vitlöksklyfta
1 finhackad chili
2 msk tomatpuré
2 dl passerade tomater
2 paprikor
ev. redning (jag redde med kokosmjöl)

Skär köttet i 3×3 cm stora bitar. Skiva löken. Fräs detta tillsammans i smör och häll i paprikapulver. Häll därefter ner vatten, vin, buljong, pressad vitlök, lagerblad, chili, tomatpuré och passerade tomater. Låt småputtra under lock ca 1, 5 timme. Hacka paprikan grovt och tillsätt detta i grytan. Låt den puttra med i ytterligare 15 minuter. Red grytan om du tycker att det behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *