Experiment periodisk fasta

Taggad till tänderna inför detta experiment som inleds i morgon! För er som missat varför jag gör det här kan läsa inlägget ”Varför fastar du”.

Tänkte bara redovisa för hur jag ska genomföra det. Det viktiga är att jag har samma träningsmängd och lever likvärdigt under de två olika testperioderna - för att få så rättvisa resultat som möjligt. Kommer köra efter 16/8 upplägget och gå emot mina principer och därigenom fasta varje dag. Under den första perioden kommer jag inte minska mitt kaloriintag utan ser till att jag kompenserar för den uteblivna måltiden (i mitt fall frukosten) vid de andra måltidstillfällena. Under experimentets andra del kommer jag minska mitt kaloriintag och inte kompensera för den uteblivna måltiden. Genom att göra detta hoppas jag få svar på om det är muskelmassa eller fett man tappar när man fastar med bibehållet respektive minskat kaloriintag (det senare som de flesta tjejer verkar göra.)

På tisdag är det dags för ny mätning och denna får ligga till grund för testperiod ett. Vad som är trist är att PT:n är bortrest veckan därpå, så jag kommer inte få veta resultaten förrän period ett är över. Sad but true. På tisdag är det även dags för nytt styrketräningsupplägg och jag lägger The german volume training bakom mig. Känns nästan lite sorgligt (och jag som hatade det från början 🙂 Det har i alla fall varit extremt utvecklande och jag har blivit grymt mycket starkare. Kommer på rak arm inte ihåg hur mycket muskelmassa jag ökat under månaderna jag tränat på detta sätt, återkommer med detta på tisdag efter mätningen.

Då mitt liv ser ut som det gör tränar jag på morgnarna, alltid på fastande mage (sånär som på två koppar kaffe och pyttepyttepyttelite grädde.) Det kommer jag göra även nu. Kommer ta BCAA under träningen och ännu en gång efter avslutat pass. Mitt ätfönster kommer sträcka sig mellan 12:00-20:00 och huvudmålet blir således klockan 12:00, i alla fall på träningsdagar. Det är inte optimalt att vänta så länge med maten efter träningen, men då jag gärna vill ha mitt sociala liv kvar och kunna äta tillsammans med Fantastic och vänner får det bli såhär.

Vad tror vi om utgången? Jag hoppas på att den första perioden av experimentet ska ge resultat, så girlsen kan börjar äta igen 😉

 

 

 

 

13 reaktioner till “Experiment periodisk fasta

 1. Dina experiment är så spännande. Längtar till du får dina resultat:) kämpa på!

 2. Ska bli spännande att se hur resultatet blir. Själv har jag ingen chans att mäta det på mig själv då det inte finns tillgång till varken fettmätning eller PT på orten 🙂 Men jag har fastat på samma sätt som du kommer att göra och avslutat med träning vid 12 tiden och därefter börjat äta igen. Tack för att du delar med dig!

 3. Hej.
  Intressant, är med sugen på att börja på PF dels för att jag vill gå ner i vikt men även bli av med sötsuget. Läst att man blir de, stämmer de? När du har ditt ätfönster, vad äter du då och hur ofta? När man fastar bör man ju ta tillskott, vilket ska man då ta? Har hört att bcaa är bra. Vilket märke ska man då använda sig av. Tack för bra läsning 🙂

 4. Hej,

  Spännande experiment! Det bästa sättet att se vad som fungerar för en själv är att experimentera med själv, eftersom vi alla är individer och olika lösningar fungerar olika bra för oss själva… Jag ser fram emot resultatet!

  Lycka till!

 5. ”Det är inte optimalt att vänta så länge med maten efter träningen” säger vem???????
  Möjligtvis ”folk” men troligtvis samma ”folk” som påstår att man måste äta var tredje timme för att inte riskera att kroppen börjar äta upp kroppen, det är just sen myten som PF krossar, och om målet är att skala av fett så kan man likväl vänta en stund med första målet efter träningen då kroppen inte kommer att äta upp alla muskler i kroppen direkt, utan istället äta ens från ens fett, kroppen är ganska så smart faktiskt, det vore en annan grej att ha fastat i 3 månader och sedan köra ett tungt trängstas, men att vänta en stund efter ens träning, men målet att skala av fett från ens kropp, är bara bra. Om man skall super-vilka så är det inte normalt nej, men i alla andra fall så är det helt okej att vänta med mat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *