Det verkar som att jag tappat bort mig själv

Hello world. Läget? Själv har jag kommit till insikt om att jag håller på att tappa bort mig själv helt och hållet. Vad jag vill med min hälsa, mitt välmående och min träning - och livet i allmänhet. Som tur är har jag kommit på vad problemet är och kan därför sätta punkt, avsluta och lägga det bakom mig. Så jäkla skönt!

Formtoppa med LCHF…. När jag valde namnet till bloggen hade jag hälsa och välmående i syfte. På alla plan, alltså både inre och yttre (kanske lite mer till det yttre 😉 Anyways- detta året inleddes med fokus på om man kunde punktförbränna fett, projekt Biosignature modulaltion. Det innebär i stora drag kroppsfettmätning en gång i veckan, ackompanjerat av en massa kosttillskott man ska ta för att komma i hormonell balans, och börja punktförbränna fett på de ställen som är i obalans. Check - det började som ett kul experiment, kul att se vad som händer - om det ens var möjligt att något skulle hända med fettprocenten bara genom att knapra piller och pulver?! Den första månaden var jäkligt rolig, eftersom jag körde på som vanligt med mitt liv. Åt som jag brukade, njöt av god mat och vin på helgen i goda vänners sällskap. Brydde mig inte så mycket om hur det gick på dom där fettmätningarna, för det var ju kosttillskotten (och träningen såklart) som skulle make the magic. Sen hände något. Med facit i hand kan jag se att jag successivt började anpassa livet mer och mer efter de där fettmätningarna. Tänkte mer och mer på vad och hur jag åt och om jag verkligen skulle ta det där andra glaset vin och ifall jag skulle smaka på desserten - även om den var LCHF godkänd. Det skulle ju garanterat resultera i en ökad fettprocent. Det har inte ens varit roligt att träna på sistone, då jag bara haft den där fettprocenten i bakhuvudet. Alltså backa bandet!!!!!! Det här är inget sunt beteende. Det här är inte den jag vill vara! Det var inte detta som var tanken när jag började med the Biosignature modulation.

Fettprocenten har liksom tagit över mitt liv ha ha ha (om man nu kan skratta åt det). Det var väldigt skönt när jag kom till insikt med det här, men samtidigt jäkligt tragiskt.

Projekt periodisk fasta inte direkt har hjälpt vad beträffar förhållandet fettprocent, mitt välmående och ett ”normalt” förhållande till a little thing called life. Överväger att skita i den sista mätningen då jag inte känner att det kommer tillföra något längre.

Tack för bikten. Det blir på något sätt mer definitivt när man fått det på pränt och blottat sig för en liten del av världen. Fenx guys!

19 reaktioner till “Det verkar som att jag tappat bort mig själv

 1. Amen alltså det är exakt samma sak som jag känner. SPOT ON. Jag kom till insikt igår då jag täntke fuck it, jag tänker sluta med det här och sluta med fettmätningarna. Ska bara breaka the news till mr PT nu. Haha. Men så skönt att det inte bara är jag som känner såhär.

  1. Jag kan inte kommentera hos dig! Det är något fel med mitt wordpress konto, därför svarar jag här. Såg precis ditt inlägg 🙂 Kul att båda två känner exakt likadant!

 2. Pingback: Det bästa jag läst idag | Mollan
 3. Att komma till insikt, till slut i alla fall, är det som är det viktiga. Det finns fortfarande något som signalerar att något måste kollas över och förändras. Tack för att du delar med dig!
  Jag kör inte på långa vägar så hårt som du har gjort, har ju läst din blogg ett tag, men har också känt att jag måste kolla över mig och min vardag. Jag har fastnat i vikt-tänket. Jag går inte ner och har ändå 10-15 sega kg kvar. Jag gör ju något fel, det har jag fattat, men nu vet i f-n vad som måste till mer för att det ska funka.

  Men en ny tänkar-runda, en ny strategi, lite positivt tänkande, vem vet - det kanske funkar 🙂
  Ha en bra kväll!

  1. Ja du Matina, what to do 🙂 Hoppas att du hittar var ”problemet” ligger. Oavsett utgång så är det intressant att experimentera. Man lär sig alltid något nytt om sig själv. Ha det gott tjejen!

 4. Men så himla mitt i prick!!!
  Tack för att du skriver vad du känner.
  Känner precis på samma sätt.
  Har lite samma bakgrund som dig, fann lchf och jag kunde landa, sluta tänka på vad jag inte skulle äta och hitta ett välbefinnande i hela kroppen inkl. blidsockerkurva som blev plan:)
  Senaste tiden kom jag på att Paleo var min grej.
  Mådde toppen, sen läste jag om PF.
  Hmm, tappa fett snabbt. Yes, det finns 3 sura kilon kvar innan jag ser ut dom jag gjorde för 20 år sedan, 4 barn tidigare…
  Fettfasta och ketoner tillsammans med PF.
  Jag har väckt ett monster i mig själv.
  En light matstörning har återkommit.
  Varför kan man bara inte vara nöjd med en stark och helt normalviktig kropp.
  Har dessutom hunnit med en månad med light , hjälp!! Men sant.
  Åt som en fitnessbrud… Kesella light med fin light i.
  Prottepulver, lowcarb bröd utan smör… Havregryn och banan. Vad hände?
  Hungrig konstant…. Tankar på att äta hela tiden.
  I dag tordes jag inte äta av den hemma gjorda salsan till köttet.
  Det var färsk ananas och majs i.
  Vill trycka upp mig skälv mot en vägg och säga.
  Skärp dig för f…Skaffa dig ett liv!!!
  Du duger som du är.
  Jag vill tillbaka till att må bra med träning och lchf.
  Inkl chokladmousse och grädde med bär.
  Tack för ordet.
  Gillar din blogg… Känner alltid igen mig.
  Anna som tränar kettlebells i trädgården.

  1. Anna, mitt i prick tillbaka 🙂 Ja vad hände med att bara äta LCHF, träna och må bra? Man vill se ut på ett visst sätt- check, det vill jag fortfarande, men inte på vilka premisser som helst. Har själv en gammal ätstörning i bagaget (nerlagd för många, många år sedan) och jag kan ju dra paralleller till vad jag håller på med idag.
   Light…..hahaha, vad hände där?!
   Skitglad att du delade med dig av dig själv!
   Stort tack 😀

 5. Känns som om du offrar dig och experimenterar mkt för bloggen. Skit i det, jag älskar att läsa dina kloka tankar runt kost och träning. Det ska vara kul också! Men om jag får komma med önskemål: skulle du kunna förklara lite mer om biosignature modulation, vilken kost som påverkar vilka hormoner osv. Vad har man överskott av om man lägger på sig på magen? Också intresserad av vad du tror om det och vad vetenskapen är bakom metoden osv.

  1. Tycker i grund och botten att det är kul att experimentera, men någonstans har det gått snett här 🙂
   Jag har skrivit ett inlägg om BSM tidigare, vilka hormoner som påverkar vad null Överskott på magen tyder på höga kortisolnivåer - vilket är stress :)Är du stressad?
   Det kommer att komma ett inlägg om biosign, och hur jag upplevde det, lite längre fram. Fenx för att du tog dig tid att kommentera! Det uppskattas!

 6. Yes! Jag är precis där du är! Erkände för min sambo i lördagskväll att detta har stigit mig åt huvudet. För exakt tre veckor sedan födde jag vår underbara lilla dotter, innan jag blev gravid tränade 6 pass i veckan, fotade kroppen, mätte kroppsfett, mätte kroppsomfång och dokumenterade. Åt strikt lchf, unnade mig sällan saker. Under mina 9 måndader som gravid, var jag aldrig något fan av att magen växte, eller magen fick gärna växa, men inget annat. Det värsta var vikten på vågen. Dessutom åt jag otroligt strikt under graviditeten, fortsatte med LCHF. Tränade in i det sista. När vår pärla kom, började jag direkt med promenader och ville (vill) gå ner i vikt så fort som möjligt. Pga pärlans mage så var jag tvungen att sluta äta mejerier helt…jag gick då så klart in på att äta strikt enligt Paleo. Men då äter man ju frukt, det vet ju alla ”lchfare” att frukt är GODIS…i lördags åt jag en halv mango och får alltså en grym ångest på kvällen över alla kolhydrater som jag fått i mig. INTE OK! Så jag erkänner för min sambo och samtidigt för mig själv att jag har problem. Dessutom har jag börjat smygträna innan 6 veckorskontrollen hos barnmorskan. När sambon inte är hemma, kör jag plankan, tränar armar, rygg och axlar. Sunt? Nej,inte alls.

  1. Kram! Och du, det är ett stort steg att inse att man har problem. Ännu större att dela med sig av detta, så stort tack för att du gör det!
   Jaha du, så du äter FRUKT du 😉 Skämt åsido, jag förstår ditt dilemma. Jag har själv varit där 🙂 Det blev glasklart för mig när jag körde ett av BSM protokollen och man skulle drick en shake som innehöll 15 eller 20 gram kolhydrater. Detta skulle jag göra TVÅ GÅNGER OM DAN! Jag som inte äter kolhydrater!!! (fast jo det gör man ju, men du fattar) Anyways, jag fullföljde protokollet och det hände inget farligt 🙂 Mådde inte dåligt, hade samma energi, gick inte upp i vikt. Är man fullt frisk och tränas så tål man lite mer kolhydrater. Det gäller bara att släppa den där nojjan man har för dom. För den är inte sund den heller.
   Shit vad det är skönt när man kommer till insikt med saker!
   Så ät din frukt utan dåligt samvete, men lägg smygträningen på hyllan 😉

 7. Tror att det är lätt att hamna där du är nu , känner igen mig en del, min pt använder samma mätmetod som din, vad jag däremot aldrig förstått är varför du blir mätt varje vecka, förstår att det frestar på psyket. Själv mäter jag mig ungefär varannan månad. Vilket känns mer lagom.

  1. Hallå Marie!
   Man mäter varje vecka för att se hur BSM protokollet påverkar kroppsammansättningen, samt för att se om man ska eller kan göra några små förändringar.

 8. Jag förstår precis även om jag inte varit exakt där själv. Men just det svåra i att hitta balans i tillvaron. Inte för extremt åt nåt håll även om det är kul med nya träningsupplägg, nya projekt. Det är väldigt klokt att du inser det och väljer att bryta. Du har ju ”hattat” omkring och experimenterat mycket sen jag hittade din blogg. För mig som läsare är det intressant att följa men det är ju inte bra för dig att bli fixerad och börja må dåligt av det. Vet inte vad du jobbar med nu men du har ju gått kostrådgivarutbildning och om du kommer satsa på att jobba med nåt inom kost och hälsa så tror jag nog att denna erfarenhet trots allt är väldigt bra att ha med sig i ryggsäcken. Och gör den sista mätningen trots allt, det är ju ändå en del av detta experiment med periodisk fasta. Kram och lycka till och fortsätt med dina inspirerande inlägg om kost, träning och hälsa. Och smarriga recept! 🙂

  1. Jepps! Spot on! Balans i livet är precis vad jag eftersträvar! Tränar (max fyra gånger i veckan) och äter ( i vanliga fall tre gånger om dan) lagom. Att formtoppa dvs må bra på alla plan - inifrån och ut är målet. Tycker att jag klarat det ganska bra, fram tills nu vill säga 😉 Gött att jag kommit till insikt dock. Jodå, detta blir en erfarenhet att ta med sig.
   Big fenx Beate för att du fortfarande hänger med mig 😀 Jag gillar!

 9. Snälla gör den sista mätningen och avsluta experimentet PF. Är väldigt intresserad av resultatet… Förstår om du inte gör det. Känner igen situation med att hamna ur fokus från det rätta målet. Känner själv att jag hamnat ur fokus då maten och vikten gör att jag isolerar mig mycket för att undvika ”frestelser” förutom att träna och arbeta så håller jag mig mest hemma, vilket blir mycket tråkigt. Lycka till att komma tillbaka till din ursprungliga tanke/väg!

  1. Katarina, så kan du ju inte ha det! Jag blir lite ledsen när jag hör det! Vikt och mat tar alldeles för stor plats i de flesta tjejers liv. Det är helt okej att träna och bry sig om vad man stoppar i sig, men inte till den grad att vi tappar bort oss själva. Just därför känner jag att jag vill skita i den där sista mätningen. Den kommer inte ge mig ett skit. Stor kram på dig och hoppas du kan släppa lite på fixeringen.

 10. Tyvärr så väntade jag nästan bara på det! Det ska vara roligt o träna, man ska njuta av mat o dryck. Hoppas du hittar tillbaka till det igen. Jag ska nog tacka mina barn att jag inte hinner mer än 3, max 4 pass/v. Hade kanske bott på gymet annars?! Däremot är jag en sån som äter precis vad jag vill. E jag sugen på godis så äter jag godis. Kanske lite för mkt skit tyvärr. 😉

  Stor kram!
  /T.Forsberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *