Ingen bra träningsdag

Efter en lång morgonpromme smet jag in på SATS för att avsluta med lite bröst och triceps. Hade tänkt att jag skulle köra bänkpress, push-ups och dips. När jag kom in var alla pressarna upptagna (!) så då bestämde jag mig för att gå ut med armhävningarna som första övning. Efter 5 armhävningar kommer den igen. Huvudvärken. Inte värsta starkaste, men nog för att man ska sluta. WTF!

Sittande bänkpressen är ledig och tänker att jag provar lyckan där i stället. Inte med så mycket vikt dock. 30 kilo, långsamma rörelser - men no. Starkare huvudvärk, på exakt samma ställe. Blir typs lite yr fastän att jag sitter ner! Gillar inte det här. Alls. Provar liggande press med hantlar för att se hur det känns - ganska bra. Jag kör alltså inte en massa sets, provar ett set av var för att se hur det känns.

Det blir nog till att ligga lite lågt med styrketräningen. Det lär bli mer promenader, fokus på bra mat, boosta med tillskott, mycket sömn och mycket vila.

Det senare är jag för tillfället ganska bra på. Ligger på bryggan och läser minst fyra timmar om dan. Semestermode 🙂

 

8 reaktioner till “Ingen bra träningsdag

 1. Dricker du mycket vatten och får i dig tillräckligt med salt? Är speciellt viktigt nu när det varit varmt den senaste tiden. När elektrolytnivåerna är ur balans kan man uppleva huvudvärk och yrsel. Kan testa att tillsätta havsalt i din vattenflaska och se om det hjälper. Har skrivit lite om vatten här: http://www.halsasomlivsstil.se/2013/07/23-liter-vatten.html

  Annars tycker jag precis som Beate att du på kolla upp det med en läkare.

  /Johan

 2. googla runt o hittade denna länk http://atletisk.se/huvudvark-vid-anstrangning-traning

  1. Hallå Fredrik!
   Ja, det är säkert något sådant. Har börjat stretcha nacken varje dag nu i första ledet. Får se om det hjälper annars är massage nästa steg. Fenx för omtanken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *