Kosttillskott - en djungel

Alltså det är inte lätt att hitta rätt bland alla tillskott. Först ta reda på hur stor dos man behöver, vilka andra vitaminer och mineraler de interagerar med, sedan hitta ett märke som är så rent och bra som möjligt för att till slut jämföra märkena och få mest bang for the buck. Drygt som fan, men nu när jag är klar känns det ganska gött 😀

Är helnöjd med allt utom omega-3 valet. Vad säger ni om krill olja? Nån som har testat och hittat ett bra alternativ? Med bra menar jag prisvärt alternativ till de vanliga omega-3 kapslarna. För att komma upp i en lagom dos av EPA och DHA måste man äta mååååånga krillkapslar vilket gör det onödigt dyrt. Om man ser till den vanliga fiskoljan verkar det inte finnas en sort som är fri från sojabönor, vilket jag verkligen hade gillat. Man borde kunna lösa det genom att ta flytande fiskolja, men har inte hittat något klockrent alternativ där heller.

Vilka märken använder ni er av?

22 reaktioner till “Kosttillskott - en djungel

 1. Käkade ett bra tag, en flytande tran olja med citron som fanns flytande på ICA Maxi. Annars så kan du titta på MöllersTran - 250 ml. 109kr, äkta Torskleverolja (fiskolja EPA DHA AD-droppar - http://goo.gl/p2x2j8 & http://goo.gl/dkNdOw)

  1. Har hört att torskleverolja är ett sämre alternativ pga lägre halt av både EPA och DHA och att det innehåller mer dioxin än vanlig olja, så just torskleverolja har jag lagt på hyllan 🙂

 2. jag körde på Pure Pharmas tillskott, D, M och O-3. Men tyckte att O-3 tog slut så jag bytte till Active care’s istället. Den har visst fått bra i test och är ett billigare alternativ.

 3. Jag bor i Finland så jag vet inte om det märket jag använder E-EPA ( märke: dr Tolonen) E:et i E-EPA står för etyl och innebär att det är omega 3 i koncentrerad form och har alltså bättre effekt. Det är också viktigt att omega 3 tillskotten är naturligt framställda av kallpressade oljor. Tyvärr ofta bättre sort desto dyrare, t.ex. Möller är inte bra för där finns inte den tillräckliga koncentrerade mängden och dessutom mycket annat skräp också. Inte den renaste eller naturligaste produkten tyvärr.

  1. Det märket känner jag inte till, vet inte om vi har det här in Sweden 🙂 Verkar inte EPA bättre tillsammans med DHA? Osäker här…

 4. Har själv använt Omega-3 från Poliquin, har aldrig kollat innehållet så noga men vet att
  du körde med en del annat av deras produkter , är inte deras Omega-3 bra ?

  1. Jo jag använde Poliquin när jag gjorde biosignature. Minns inte vad oljan innehöll, men många av de andra tillskotten innehöll både det ena och det andra. Vissa bra, andra sämre.

 5. Jag använder Pikasol Forte, dyra men ”rena”, innehåller ingen soja. Krillolja sägs vara bättre men jag har inte kollat upp.

 6. Hej!

  Kan du inte skriva vad du kommit fram till, för jag tycker också att det är en djungel. Har precis beställt pure pharma magnesium (innehåller även zink och B6), B5, D3 och GLA-kapslar. Vill ha zink, GLA och B-vitamin för att bli av med min acne och magnesium för att slippa kramper och trötthet. Omega3 har jag också från pure phamra, är inte den bra menar du?

  1. Svårt det där. Jag hittade bra saker hos Holistic och Helhetshälsa. Fick tips om en omega-3 från Active Care som såg bra ut. Jag har haft pure pharma magnesium zink tidigare, men den var inte så dryg (beroende på hur stor dos man tar såklart) . It´s a jungle!

 7. Hej! Ja detta med kosttillskott är en djungel och alltid intressant att höra vad andra har för synpunkter. När du säger att fiskolja innehåller sojabönor menar du då tokoferol extrakt eller är det något annat? Varför undviker du och hur tänker du om att få i dig soja via olika livsmedel och kosttillskott, åsikterna är så olika samt detta att ”tofu epidemin” sprider sig.

  1. Både som tokoferol och som emulgeringsmedel. Nu är det så pass lite, så jag borde inte hänga upp mig på detta, men med tanke på hur sojabönan påverkar människor som jobbar med det, vår miljö, och hur fytoöstrogener påverkar den hormonella balansen i våra kroppar säger jag tack men nej tack till denna böna.

 8. Jag käkar en shit load av omega-3, ca 10 gram per dag: 6 tsk flytande sälolja, 1 tsk fermenterad torskleverolja från Green Pastures, ½-1 tsk fermenterad skate liver oil också från Green Pastures och 8 kapslar krillolja (numera från top formula, där man kan beställa upp till 4 burkar för ett reducerat pris). Jag har fått mindre värk av att ta höga doser av omega 3.

 9. Skulle jag välja ett av mina omega-3-tillskott, skulle jag välja den fermenterade torskleveroljan (1 tsk innehåller ca 1, 25 gram vilket är ungefär samma mängd som 5 kapslar krill), detta eftersom den också innehåller naturligt A och D-vitamin.

 10. Det är Green Pastures: http://www.greenpasture.org/public/Home/index.cfm. Köper från England: http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-Omega-3_c_41.html. Flytande är mest ekonomiskt. Finns i flera smaker och även i kombination med butter oil (man kan givetvis beställa dem separat också) som anses förstärka effekten (innehåller K-vitamin).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *