Paleo scones

juli 28, 2013 i Baka, Recept

Det blir mindre och mindre mjölkprodukter i det här köket. Nu när jag gör allt för att boosta kroppen känns det än mindre bra med dairy. Ska försöka hålla mig till getost (har hittat en FANTASTISK ekologisk hyvlingsbar getost) och skippa både grädde, crème fraiche, vanlig ost och keso framöver. I alla fall den närmsta månaden. Nog babblat :) Receptet räcker till en stor scones och den räckte och höll både mig och Fantastic mätta i flera timmar.

Du behöver:
3 ägg
2 msk psylliumfrön
2 msk kokosfett
1/2 dl kokosmjölk
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
frön till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggen och häll ner kokosfett (nu när det är varmt är det flytande, men annars ska det smältas först) och kokosmjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt sedan detta i äggblandningen. Låt degen svälla 10 min. Fukta händerna med vatten, då degen är lite kladdig, och platta ut till en scones på bakplåtspapper. Häll över lite frön. Grädda mitt i ugnen 12 minuter. Smaken av kokosmjöl är ganska tydlig, så är du ingen big fan av detta är det här inget för dig. Ska testa att rosta dom med. Det är ju aldrig fel!