Dag 1

 

Hellu! Kom på att smidigaste sättet är att dokumentera allt i efterhand, så det blir en dags fördröjning. Vad ni ser är alltså gårdagens matintag. På helgen äter jag oftast bara två mål mat. Man sover ju lite längre och skjuter på frukosten, vilket gör att man varken hinner med eller orkar äta lunch. Så blev det även idag. Frukost och middag. Några koppar kaffe och en kopp te.

Varje dag börjar på samma sätt, dvs med en stor kopp kaffe smaksatt med kanel och kardemumma. 1-1,5 msk MCT olja och lite kokosmjölk i detta.

Till frukost blev det scrambled eggs med riven kokos, kanel och kardemumma. Gillar dessa kryddor starkt! Kanel är dessutom en kraftfull antioxidant, så smaska på!

Till middag älgfärsbiffar med blomkålsmos på smör och ett fräs, säger man så? på kantareller, chorizo och gul lök. Toppade med lite lingon. Har ni testat att använda råa eller frysta lingon istället för sylt? Smakar såklart beskare, men man vänjer sig. Våga vägra sylt.

Avslutningsvis en kopp te med en matsked MCT olja. De snälla bakterierna i tarmen måste ju också få sitt.

Visste ni att intag av sötningsmedel som aspartam och sukralos kan halvera antalet goda bakterier man har i tarmen och på så sätt bidra till ett sämre näringsupptag, kraftigt försämrat immunförsvar o på så sätt en sämre allmänhälsa? Scary shit. Keep away from artificial sweeteners!

 

5 reaktioner till “Dag 1

  1. Super projekt du har gang i der :0) Jo mere jeg fokuserer på at spise MAD og ikke snacks, jo bedre bliver min krop til at skelne mellem sulten og ikke sulten win win!! Hvor køber du den der MCT olie henne?? Og hvilke ingredienser består den af??

  2. Hur menar du att ”Visste ni att intag av sötningsmedel som aspartam och sukralos kan halvera antalet goda bakterier man har i tarmen och på så sätt bidra till ett sämre näringsupptag, kraftigt försämrat immunförsvar o på så sätt en sämre allmänhälsa”

    Så suketter försämrar immunförsvaret???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *