The pills

Här har vi alla piller jag ska poppa den närmaste månaden. Dessa ska hjälpa till med att justera hormonella obalanser och öka vissa signalsubstanser, förbättra näringsupptaget och hjälpa mag/tarm-systemet på bästa sätt. Jepps, jag har gjort en hel del efterforskningar och lärt mig en del om mig själv. Har man en obalans i hjärnan funkar man inte optimalt. Mat, sömn, stress, motion och kemikalier påverkar denna. Det är alltså ingen lösning att poppa en massa piller om man inte gör något åt de andra.

Från vänster har vi följande:

 • Omega-3 behöver ingen närmare förklaring
 • HCL, saltsyra med pepsin. Ökar magsyran, vilken hjälper nedbrytningen av protein.
 • Mega-B komplex för hår, hud, naglar, stress, mag/tarmhälsa och en miljard andra bra saker 🙂
 • Zink är bland annat bra för immunförsvaret och ämnesomsättningen. Periodvis har jag låga nivåer och kompletterar då med tillskott.
 • 5-HTP är en signalsubstans som bildar serotonin (lugn, ro, må bra) och melatonin (reglerar sömn)
 • Magnesium för att det verkar kramplösande och motverkar muskeltrötthet
 • Probiotica för att hjälpa tarmbakterierna och optimera näringsupptaget.

Kosten kommer som sagt vara fri från socker, sötningsmedel, och saker som hör ihop med mat som njutning och belöning. Det blir fokus på bra mat helt enkelt. Inga konstigheter alls.

Vad gäller stressen har jag en del att arbeta med. Känner allt som oftast att jag inte hinner med allt jag vill göra. Måste hitta en balans mellan jobb, träning, bloggande, matlagning, sömn, utbildning och att umgås med vänner och familj. Måste lära mig att välja bort och prioritera. Svårt när man tycker att allt är lika viktig 🙂 Långvarig och kronisk stress är förödande och förtjänar ett alldeles eget inlägg.

Älskar att sova. Skulle gärna göra det mer, men prioriteras ofta bort för ”jag ska bara” fixa ditten och datten innan jag går och lägger mig. Vaknar oftast en gång under natten och har svårt för att somna om. Stressad?

Motion ja….Visste ni att även motion är stressande för kroppen? Speciellt konditionsträning. Som med allt annat handlar det om att hitta en balans. Inte träna mer när man inte ser några resultat, utan tom kanske träna mindre?! Träningen är nog den punkt där jag känner att jag är nöjd och i balans. Kör på mina tre styrkepass i veckan, och eventuellt lägger jag till ett intervallpass. Om lusten finns, vill säga.

Då kör vi! 30 dagars socker detox med fokus på hälsa och välmående!

12 reaktioner till “The pills

 1. Intressant! Hur länge tänker du ta dessa? Alltså, hur lång tid bör det ta för att justera de hormonella obalanserna m m? Hur tänker du lägga upp det? När tar du vad på dagen?

  1. Mååånga frågor 🙂 zink, magnesium, omega-3 kommer jag fortsätta med forever. Eventuellt B-vitaminerna med. Probiotika, 5-HTP och saltsyra räknar jag med att ta månaden ut, men vi får se.

 2. Synnerligen intressant! Skriv gärna mer om detta!
  Har du scannat marknaden så att du vet att dessa håller vad de lovar? Hur vet du när du har zinkbrist? När och i vilka doser tar du tabletterna?
  Frågorna är många så utveckla gärna mer 🙂

  1. Hallå V!
   Nej jag har inte scannat marknaden 🙂
   Du kan göra ett enkelt smaktest på en zinklösning och på så sätt få reda på om du har bris eller inte.
   Ska kanske göra ett inlägg om hur och när jag tar mina pills?! Återkommer 🙂

 3. Jag funderar ju också lite på att försöka få balans på hormoner and shit like that, varför jag frågar. Tar redan skitmycket omega3 (10 gram/dag ca), en tsk Azomite/minerallera, b-vitaminer oftast, k. Men blev lite undrande eftersom du skrev att det inte är någon mening att poppa massa piller om man inte gör något åt det andra också. Ja ja.. ska bli intressant att höra mer om vad du kommer fram till.

  1. Om man har ett dåligt näringsupptag kommer mycket av kosttillskotten inte till sin rätt ju. Likadant om man är stressad. Motion, dvs styrketräning och avslappning kan hjälpa till med det senare. Man kan förbättra näringsupptaget genom att 1. tugga maten ordentligt och inte äta som en orm dvs sluka den hel 😀 2. Kolla så att man har tillräckligt med magsyra föra att bryta ner maten 3. ta enzymer för att hjälpa matsmältningen 4. ta probiotika eller/och äta syrade grönsaker för att hjälpa de snälla tarmbakterierna 5. äta mat som hjälper och inte stjälper tarmfloran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *