Fattigt LCHF rostbröd

september 24, 2023 i Baka, Recept

Ha ha, inbjudande namn på brödet 😉 Det här är inget fantastiskt bröd som man går och längtar efter, men det uppfyller sin funktion. Många bröd innehåller mycket nötter, frön och mandelmjöl - vilket kan leda till ökat sötsug för de känsliga. Likaså brukar de innehålla en del kolhydrater

Receptet räcker till 2-4 portioner
5 ägg
2 msk grädde (eller kesella, keso, yoghurt, kokosmjölk - vad du föredrar)
50 g kokosfett
1,5 dl pofiber
0,5 dl kokosmjöl
2 msk psylliumfrön
lite salt

Börja med att vispa äggen med grädden. Smält kokosfettet och blanda även ner detta. Tillsätt därefter resten av ingredienserna och rör ihop till en smet. Forma en kaka, rund eller fyrkantig på ett bakplåtspapper. Lättast om du fuktar händerna. Toppa med vallmofrön. Grädda 12 minuter i 225 graders ugn.

Rosta på max värme innan servering.

En halv kaka (halva brödet alltså) innehåller 40 g fett, 22 g protein,
2 g kolhydrater och 450 kcal.