Blomkålssoppa med bacon LCHF

Hade ett halvt blomkålshuvud över som sjöng på sista refrängen. Eftersom jag inte kastar mat får man se till att ta till vara på vad man har och inte vara rädd för att improvisera. Resultatet blev en krämig soppa toppad med knaperstekt bacon. Riktigt god!

Receptet är beräknat till 4 portioner
400 g blomkål
4 dl grädde
80 g smör
salt, peppar
vatten
250 g bacon
ruccola (kan uteslutas)

Dela blomkålen i mindre bitar. Lägg i kastrull tillsammans med grädde. Koka upp och låt koka på svag värme tills blomkålen mjuknat, ca 6 minuter. Mixa sedan med mixerstav direkt i kastrullen. Tillsätt smör, krydda med salt och peppar. Späd med vatten till önskad konsistens. Låt stå kvar på spisen på svag värme. Dela baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Häll sedan upp soppan i skålar och lägg ner lite ruccola precis innan servering. Toppa med baconet.

Väldigt mättande och väldigt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *