Slow cooked chiligryta på högrev

 

OMG vilken gryta! Köttet var så mört och bara trillade i sönder. Grytan blev ganska het, men inte så att det ”efterbrände” i munnen. Den här kommer jag göra igen. Väldigt snart 😀

2 kg högrev
250 g bacon eller rökt sidfläsk
3 vitlöksklyftor
smör
2 flaskor öl (33 cl)
0,5-0,75 l rött vin
3 ancho chili
1 chipotle
1 habanero
2 rawit (birdseye)
2 jalapenos
1,5 msk spiskummin
1,5 msk oregano
(1 msk rökt paprikapulver)
1,5 msk buljong (Reneé Voltaire)

Hacka baconet och bryn gyllene i en stor stekgryta tillsammans med pressad vitlök. Skär köttet i ca 2×2 cm kuber. Bryn runt om i smör i omgångar i en annan gryta eller stekjärn. Häll sedan ner detta i grytan med baconet.

Hacka eller klipp ancho och chipotlen till små bitar. Kärna ur habaneron, rawit och jalapenos. Finhacka dessa och tillsätt alla de olika chilisorterna i grytan. Häll på ölen och fyll på med vin så att det täcker köttet. Tillsätt kryddorna och blanda runt. Låt sedan grytan koka på svag värme till köttet trillar i sönder. Kan vara allt från 2-4 timmar. Mitt kött var färdigt redan efter två timmar, men körde två till för att smakerna skulle gifta sig ännu mer.

Som tillbehör serverade jag guacamole, parmesanchips med oregano och rökt paprika, crème fraiche för att dämpa hettan och ett brytbröd.

4 reaktioner till “Slow cooked chiligryta på högrev

  1. Sådana här beskrivningar av mat måste helt enkelt anses vara olagliga!

    Jag har nyss fått hem en slowcooker så jag är liksom i startgroparna för något liknade. Nu blir jag liksom betänksam, tänk om jag blir beroende?

  2. Trodde detta skulle vara lchf recept? Hur är det med kolhydraterna från ölen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *