Den där laxen igen

Bild lånad från Kostdemokrati

Nu räcker det! Har tidigare skrivit om den odlade norska laxen och dess ”nyttighet”. I mina ögon är odlad lax lax inte förenat med nyttig och hälsosam mat. Den lever i bassänger, doppas i antibiotikabad med jämna mellanrum och lever på ett foder som är högst onaturligt. Utöver detta ska det nu bli tillåtet att öka växtgiftet Endosulfan som ingår i laxfodret med 10 procent (för att det är billigare så). Ni kan läsa om det här.

Från att ha varit en storkonsument av lax (cause I loves it!) har jag gått till att äta detta endast vid ett fåtal tillfällen med tanke på vad den utfordras med och hur den lever - men nä, nu är det slut med det med! Jag tänker inte betala för dålig mat längre! Tänker inte gynna en industri som väljer vinst före hälsa. Trött på det här nu!

 

 

 

 

5 reaktioner till “Den där laxen igen

  1. Jag har frågat runt och kollat i vartenda butik och det är ju helt omöjligt att få något annat än odlad lax. Gissa min förvåning och lycka när jag hittade vildfångad lax från Alaska på Hemköp! Men det känns nästan för bra för att vara sant 😛

  2. Håller med fullständigt! Fiskodling är ju helt sjukt äckligt! Fryst vildfångad lax går att hitta ibland men inte är det lätt inte.. och andra laxprodukter, nä, det verkar hopplöst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *