Stoppa Alzheimer nu!

januari 22, 2014 i Boktips

Det här är en viktig bok! Boken handlar till stor del om hur man tror att neurodegenerativa sjukdomar uppstår och hur vi genom medvetna val som kost, tillskott, kännedom om toxiner i vår omgivning kan påverka och minska sannolikheten att utveckla dessa sjukdomar.

Genom att äta en kost med lite kolhydrater, äta mycket mättat fett – speciellt mättat fett i form av kokosfett, MCT olja och smör bygger man en bra grund.Att undvika socker och stärkelse är lika självklart.

Ett kapitel hanlar om hur viktig god tandhälsa är och att en dålig sådan sätts i samband med både Alzheimers och Parkinson. Fick en mindre panikattack när jag läste om rotfyllningar och hur de till varje pris bör undvikas (ligger inne med en sådan).

Att kokosolja är bra visste jag redan innan, men min uppfattning har gått från bra till magiskt! Det verkar anti-inflammatoriskt, funkar som solkräm, hudkräm, bildar ketoner så hjärnan kan få det bästa bränslet. Själv ska jag se till att öka på kokosfettet både i kosten, men även i den dagliga hygienen. Idag använder jag det som hud/ansiktscreme, men nu ska det även ingå I min dagliga tandhygien J Hört talas om oil-pulling? Ett bra komplement till den vanliga tandborstningen.

Som sagt, en viktig bok med hjärnhälsa i fokus!