Nu jäklar ska det mjölksyras!

Nu kör vi med fokus på att må och se bra ut, inifrån och ut! En frisk och glad tarm är A och O vad gäller detta. Har länge tänkt på att (fermentera) mjölksyra grönsaker, och äntligen har jag kommit till skott! Blev väldigt pepp av The Paleo Manifesto, så det kommer kokas märgben och drickas buljong framöver 😀 Anyways, inom tre dagar ska jäsningsprocessen komma igång. Efter det ska den stå och gotta till sig ytterligare ett par veckor i rumstemperatur för att sedan flytta in i kylen för tillväxt och smak. Räknar inte med att få smaka på underverket förrän först om en månad -men det ska bli spännande att följa den lille burken!

Jag är sannerligen ingen big fan of surkål i vanliga fall, så jag kryddade upp den med lite morot, vitlök, chili och kummin. Får se hur det blir. Time will tell. Har ni syrat tidigare? Vad har ni för favoritrecept och vad har ni för trix?

XOXO husmor 😀

6 reaktioner till “Nu jäklar ska det mjölksyras!

  1. Spännande! Har själv tänkt att prova, men inte riktigt kommit till skott (vågat). Nu följer jag hur det går för dig, så kanske jag tar steget sen;)
    Hälsningar Annica

      1. Låter inte alls smaskigt. För det är väl meningne att man ska äta sedan? När det väl jäst klart? 🙂 haha eller ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *