Chins och pull-ups med gummiband

Det kom ett paket på posten med gummiband från Ompu 😀 Med dessa kan man ha en massa roligt, men jag tänker använda dem till att träna chins och pull-ups. Det sägs att rörelsemönstret skiljer sig åt beroende på om man gör övningarna i maskin eller med bara kroppen, så nu lägger jag ner all maskinträning och låter gummibanden jobba.

Banden finns i flera storlekar och bredden på bandet bestämmer motståndet, ju bredare band desto lättare.

RÖD = 1 kg-15 kg
SVART = 11 kg-22 kg
LILA= 22 kg-34 kg
GRÖN = 45 kg-55 kg

Provkörde banden igår och visst känner man skillnad från att göra dessa övningar i maskin! Det var dessutom bra mycket roligare 😀 Sjukt nöjd med mina band.

8 reaktioner till “Chins och pull-ups med gummiband

  1. Hej! Köpte du gummibandet i ett och samma paket eller en i taget? Och hur vet du vilken du ska välja och hur starkt bandet ska vara och man är nybörjare tänkte jag och inte vet vilket motstånd man ska ha?

    1. oh yes, jag köpte allihopa 😀 Ju tjockare band, desto mer hjälp. Är du helt ny på chins och pullups är det det gröna bandet du ska ta.

      1. Åh tack , jag menar om Alla gummiband var i en och samma påse för hitta bara stt man kunde köpa en och en men kanske jag är dålig på att hitta 🙁 /. Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *