Vad gör man med alla överblivna äggvitor?

Varje gång man gör majjo så står man där med ett gäng överblivna äggvitor . Jag brukar göra en scrambled variant på äggvitorna, kokosmjölk (eller grädde), kokosolja (eller smör) och några matskedar hasselnötsmjöl. Låter de scrambla ihop så det blir en riktigt torr massa, cause I likes it that way. Sen när det är klart strör man över massor av riven kokos och kryddar med kanel. Om man vill slänger man på lite bär, annars gör man det inte. Vad brukar ni göra med era överblivna äggvitor?

15 reaktioner till “Vad gör man med alla överblivna äggvitor?

      1. Jag lagar också på hela ägget och har aldrig misslyckats! 🙂 Full speed på elvispen så blir det perfekt! 🙂

      2. Jag har aldrig misslyckats! I en hög behållare lägger jag 1 ägg, 2 dl olja, och så smaksättning vad man nu vill ha - lite dijon, vinäger, salt, vitpeppar. Temperatur har aldrig spelat någon roll, jag tar äggen direkt från kylen och har oljan i rumstemperatur. Behöver inte skiktas eller något heller utan bara ös i! Sen sätter jag stavmixern i botten och startar. Det tjocknar ganska snabbt i botten och när den är tjock vickar jag lite försiktigt på staven så att oljan som ligger över rinner ner och mixas in. Den blir inte lika tjock som vanlig majo, men inte heller lös. Jag gillar inte när den är för tjock så har ibland lite vatten även i denna. Prova! Jag kände mig så korkad första gången jag provade att jag inte gjort detta innan - går så jäkla snabbt! Med detta recept finns det ingen anledning att köpa majo, förutom Kavlis citronmajonnäs på tub då som jag inte klarar mig utan när vi gör räk”mackor” 😉

  1. Eller så gör man äggvitefluff på det! I med lite sötning typ stevia strö och vispa hårt så smakar det väldigt gott och perfekt som kvällsmål, servera med lite bär tex. Eller i med lite vaniljpulver och servera till en nyttig äpplepaj. Man kan också göra pannkakor! Vispa hårt och i med proteinpulver i valfri smak och stek på spisen och du har pannkaks liknande frukost! Vill man så kan man addera lite mosad banan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *