Egentid

Jag älskar egentid! Och jag behöver egentid för att överhuvudtaget fungera. Tyvärr är det många som inte förstår det här och tycker att det är ett märkligt och ganska udda behov. But listen…man är omgiven av andra människor 24/7. Det är arbetskamrater, vänner, familj, gymbuddies och totala främlingar. Man matas med intryck och ljud under i alla fall 16 av dygnets timmar. Vi ska leva upp till vissa krav på våra arbetsplatser, vi ska hinna med våra nära och kära, vi ska handla mat och sköta våra vardagsbestyr och någonstans mitt i allt det där så ska du helst hinna med dig själv också (nu är jag förvisso ganska bra på det)….

Egentid!!!

För mig är det här oerhört viktigt! Att få vara ensam. Att få stänga av och koppla bort alla måsten och borden och bara tänka på mig själv! Bara göra sådant som jag har lust med. Totalt kravlöst - inte behöva anpassa mig det minsta. Bara vara. Jag behöver den här tiden för att orka göra allt det där andra. Det är väl inte för mycket begärt?

4 reaktioner till “Egentid

  1. Vad gör du då när du har egentid?? Själv så rider jag, glömmer allt annat när jag är i stallet. Riktigt boost o jag kommer hem nöjd o jäkligt trött 🙂

    1. Läser, planerar, har hemmaspa, donar i köket - kommer på nya recept, eller så ligger jag bara och lökar i soffan och glor på en serie 😀

  2. Kan bara hålla med, det är så oerhört viktigt bara för att orka med vardagen och kunna vara en trevlig och glad mamma, sambo, vän, kollega etc.

    Men, frågan är hur man blir bra på att få till det? Det är mitt dilemma :-/

    1. Jag får till det genom att säga nejtack till andra saker. Nu har jag kanske det lite lättare, då jag inte har några barn - så möjligheten att få en lucka för sig själv är oftast möjlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *