LCHF fiskgryta med saffran

En supergod fiskgryta som min kära mamma brukar laga. Hon brukar servera den med en stor skål aioli bredvid - vilket höjer smaken ytterligare.

smör
1 röd paprika
1 grön paprika
1 fänkål
1/2 lagom stor purjo
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 liter fiskbuljong
1 burk krossade tomater
3dl grädde
2 dl vitt vin
räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar
1/2 msk timjan 1/2 msk curry
1/2 msk dragon
3 lagerblad
1 pkt saffran

Skär grönsakerna i små kuber och mät upp kryddorna i en skål. Fräs sedan grönsakerna i en stor kastrull, 5 liter typs. Tillsätt kryddor, vatten, vin och tomatkross. Låt koka i 15 minuter. Häll därefter ner grädden och koka ytterligare fem minuter. Lägg ner fisk och musslor och koka klart (ca 5 min till). Lägg ner räkorna precis innan servering.

Jag har inte skrivit ut hur mycket fisk och skaldjur som ska användas, då jag själv brukar anpassa detta till hur många som ska äta. En tumregel kan vara ca 150 g fisk per pers, 3-4 musslor och kanske 50 g räkor.

Gör gärna en aioli (majjo som är smaksatt med vitlök) och servera till soppan.

2 reaktioner till “LCHF fiskgryta med saffran

  1. Åååh! (igen!) Det här verkar ju helt supergott!! 😀 Jag har dock ingen butik som har öppet i närheten.. 🙁 Men när jag handlar på tisdag ska jag definitivt handla lite fisk och musslor!! 🙂 Tack för inspirationen!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *