Killerpasset för rumpa och baksida lår

Väldigt längesedan jag postade något om träning. Ni kanske till och med trodde att jag lagt av med det där? Mohoho, inte en chans. Jag har under de senaste fyra månaderna kört på hel- och halvkropps program med många övningar baserade endast på kroppsvikt. Igår var det dags att utvärdera vad det hade gett styrkemässigt och resultatet var inte alls vad jag hoppats på. Jag ska inte säga att det har varit bortkastad tid, har lärt mig behärska och uppskatta denna form av träning oerhört mycket. Jag kan däremot inte påsta att jag blivit mycket starkare, och det var ju lite av ett antiklimax.

Idag ville jag bara ta slut på rumpan och baksidan av låren och det lyckades jag i alla fall väligt bra med. Numera använder jag alltid vilan mellan seten till att få upp flåset. Det kan vara hopp, viktade utfall, farmers walk, ball slams eller KB swings. Höjer pulsen och förbränningen med dessa korta intervaller mellan seten.

Anyways, dagens pass såg ut såhär –och mted tanke på hur det känns just nu kommer det inte bli bättre till imon. Skön känsla det där.

  • RDL, men du går inte hela vägen ner med skivstången. Jag tycker att det tar mer på baksida lår och rumpa än när man gör the full range motion, som belastar ryggen mer. Squat jumps mellan seten.
  • Enbens utfall på bänk med skivstång. Viktade reversed lunges mellan seten.
  • Good mornings och viktade sidleds utfall mellan seten.
  • One legged hip thrust utan vikt. Bara för att suga ur det där sista ur benen. Farmers walk med viktplattor mellan seten.

 

Kommer garanterat att ge darriga ben. Vad har du för favoritövning för baksidan av låren och rumpan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *