Projekt egenstoppad korv

Det var inte så jobbigt som jag hade föreställt mig det skulle vara, att stoppa korv utan maskin. Började med att låta fjälsterna (korvskinnet aka tarmar) ligga i blöt nästan ett dygn. Därefter spolade jag igenom det med kallt vatten. Jag hade någonstans sett framför mig att jag skulle lyckas med att stoppa korven med hjälp av en sprits, men det gick inte alls. Det blev till slut en vanlig tratt som jag trädde upp fjälstret på. Därefter la jag korvsmeten i tratten och matade på manuellt med händerna.

Det var lite meckigt till en början att få till rutinen på hur hårt man skulle stoppa den, men det gav med sig ganska snabbt. Efter en stund var det som om jag aldrig sysslat med något annat än att stoppa korv. Om jag hade varit smart, med tanke på att det var första gången jag gav mig på att göra det här, hade jag kanske inte behövt göra en så stor laddning som jag gjorde (stoppade 5 meter korv hahahahaha)

Snygga för att vara en first-timer eller hur 😉 Anyways, humöret var på topp och förväntningarna skyhöga och jag längtade till jag skulle få provsmaka mitt verk. Well…

Om man bortser från att korven var torrare än något annat att den hade en bismak av fjälstret den var stoppad i - så var det inget fel på kryddningen 😀 Kommer jag göra det här igen? Det kan jag nog tänka mig. Om jag hittar ett annat alternativ till fjälstret samt hittar ett gott recept som innehåller mer fett.

Nu står jag här med 4,6 meter oätbar korv som jag på något sätt måste rädda, för slänga går ju bara inte. Spontant känns det som att det får bli någon form av gryta. Har ni några idéer?

2 reaktioner till “Projekt egenstoppad korv

  1. Hej!
    Kom o spring med mig på Color Me Rad!
    Du kan tävla om två biljetter på min blogg nu… http://kanjagkandu.wordpress.com/2014/07/17/competition-whos-rad/

    Ta med en körv oxå så man får smaka 😉

    1. Ett lopp helt i min smak 😀 Men jag bor ju i Malmö, så det känns lite för långt bort för mig. Anyways, lycka till i loppet och se till att ha kul så länge det varar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *