Paleo-ish flygande Jakob

Ännu ett recept med banan 😀 Lovar att det snart blir ett slut på detta, men det här blev så himla bra så jag måste dela med mig. Jag tycker det kan bli lite si och sådär med smak och konsistens när man byter ur originalprodukter mot ersättningsgrejer. Som i det här fallet grädde mot kokosmjölk, men det blev riktigt bra. Bortsett från sockret i chilisåsen samt jordnötterna så är det en paleo Jakob. Man kan ju alltid byta ut chilisåsen mot krossade tomater och jordnötterna mot någon annan nöt om man nu hellre vill det. Fast då blir det antagligen inte lika gott 😉

Till 4 portioner behöver du:

80 g bacon
400 g grillad kyckling
1 stor banan eller 2 mindre
4 dl kokosmjölk
0,5 dl chilisås
2 tsk sambal oelek
4 msk jordnötter
Blandade gröna blad
2 avocado

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela kycklingköttet i en ugnssäker form. Skiva bananen och lägg denna ovanpå. Bland kokosmjölk med chilisås och sambal och häll sedan detta över kycklingen. Gratinera ca 15 minuter mitt i ugnen.

Strimla baconet i tunna skivor och stek gyllene. Strö detta samt jordnötterna över kycklingen när denna är klar.

Servera on top of en blandad grönsallad med avocado.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *