Parboiled rice

Jag har nu testat kokt ris (parboiled) vid två olika tillfällen. Ska kanske berätta att när jag testar livsmedel med mycket kolhydrater så ingår de alltid i en måltid, tillsammans med protein och fett. Jag trodde ju att BS skulle sticka iväg, men som högst, 2 timmar efter måltid, låg det på ynka 5,4. Förstod inte hur det kunde vara så lågt, tills jag läste att det innehåller mycket resistent stärkelse (bra mat för de goda tarmbakterierna) vilket gör att BS inte påverkas nämnvärt.

Värre var det med morgonens PWO frulle…Gjorde en chiapudding med banan, fårmjölkyoghurt, kakao och whey för proteinets skull. Efter 1 timme var BS uppe i 7,4 och två timmar senare 10,2!!! Gissar på att den ringa mängden fett till den stora mängden kolhydrater gjorde sitt. Sedan är kanske inte kombon whey, banan och yoghurt den bästa kombon om man bara tänker BS.

En annan intressant sak jag testat är att se vad som händer med BS om man äter 1 msk kokosfett på kvällen innan man går och lägger sig. Nu kanske man inte ska ropa hej ännu, har bara testat två dagar - men BS har båda morgnarna varit under 6,0 (igår 5,2) vilket det nästan inte varit sedan jag började med projekt mer kolhydrater. Fortsätter med kokosolja innan läggdags för att se om effekten håller i sig. Spännande det här!

10 reaktioner till “Parboiled rice

  1. Hvor interessant med ris! Jeg har aldrig haft problemer med at spise ris, hverken før eller efter LCHF. Hvor pasta, derimod, virkede på mig som sukker. Nu har jeg forklaringen 🙂

      1. Åh jag köpte faktiskt boveteflingor och bovetemjöl idag, har testat havre men tålde det inte så bra tror jag, lite för grovt för magen. Du får gärna tipsa om vad du gör med bovetet!!!

        1. Använder det som ris. Eller i en sallad. Läste också att man kan använda det i biffar (grönsaker eller kött) så det får man ju också testa 🙂

  2. jag har samma mätare som du, behöver köpa glukosstickor, finns de på apoteket? (ketostickorna köper jag online från Tyskland..)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *