Några plus och några minus

Det har inte varit helt enkelt att få i sig 60 gram kolhydrater per dag. Grönsaker innehåller ju inga mängder så det blir svårt att komma upp i mer kolhydrater om man nu inte vill äta ris och potatis varenda dag. Och det är jag inte så sugen på. Mer frukt kanske?

Energiintaget är i stort sett oförändrat jämfört med föregående vecka (vars siffror står inom parentes).
Fett: 68 E% (68)
Protein: 19E% (20)
Kolhydrater: 13 E% (12)

-0,3 kg på vågen
-1 cm på måttbandet
+ 5 kg i knäböj 😀
+ bytt till smalaste gummibandet för chins och pull-ups

Har försökt lägga måltider med en större andel kolhydrater på kvällen innan träning samt direkt efter passet. Lite tidigt att utvärdera om det är just kolhydraterna som gett mig framgång denna veckan, eller om det bara varit en bra vecka liksom. Vi får se, jag fortsätter med samma taktik även nästa vecka.

Fasteblodsockret har blivit betydligt lägre sedan jag började med 1 msk kokosolja innan sänggående. Har i veckan legat mellan 4,8-5,8 jämfört med tidigare 6,2-6,7 så det här kommer jag fortsätta med. Annars är det väl inte så mycket att tillägga. Kollisarna ska ökas ytterligare, får se om man lyckas komma upp i 70 gram per dag.

 

 

 

5 reaktioner till “Några plus och några minus

  1. Har du testat riskakor för att öka kolhydratsmängden? Supergott med diverse pålägg. Är bovete något du kan tänka dig? Själv funderar jag på att införa just bovete för att öka kolhydraterna, det finns ju massor av användningsområden 😛 plötsligt känns lågkolhydratkost lite fattig haha

  2. Jag har också ökat på med kolhydraterna och har gått över från strikt LCHF (4 år) till Paleo. Jag hamnar på ca 100 g kolhydrater/dag och då äter jag mycket grönsaker (tomater, röd paprika ger ju mer), någon banan innan/efter träning och sötpotatis! 🙂 Funkar fin fint och jag mår toppen! 🙂

      1. Tänkte på en annan grej som också ger lite mer kolhydrater och det är olika fröer och nötter. Jag tar en näve pumpakärnor ca 20-30 g per dag och även några nötter på det. Dom innehåller ju så många nyttiga ämnen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *