Carb nite

oktober 2, 2014 i Carb nite

 

What is?
Kortfattat är det en cyklisk ketogen diet som går ut på att man äter en strikt lågkolhydratkost under sex dagar, för att sjunde dagen ladda med snabba kolhydrater. Inledningsfasen har en något längre startsträcka, så första gången man gör det här är det nio dagar keto (max 30 gram kollisar per dag) för att på den tionde dagen göra en rejäl carb load. Den tionde dagen börjar man som vanligt med en frukost bestående av fett och protein för att senare under dagen gå över till de snabba kolhydraterna.

Varför vill man göra det här?
Jag snubblade över carb nite då jag samlade på mig info om vilka bieffekter en alltför strikt lågkolhydratkost över lång tid kan ge. Kroppen nedreglerar vissa funktioner när man utesluter kolhydrater så för att bibehålla dessa samt dra nytta av de tillväxtsignaler insulinet har på muskeltillväxt tänkte jag prova det här. Med skräckblandad förtjusning får jag väl tillägga. Programmet utlovar att man kommer tappa drastiskt i kroppsfett och öka (eller i varje fall bibehålla) muskelmassa.

Enligt Kiefer kan man äta vad skit som helst (förutom transfett och sötningsmedel) när det är carbnite. Tänk pizza, pasta, kakor, bröd, glass….Hellre dör jag! För min del får det bli sushi, potatis och möjligtvis en glass om jag orkar.

Killar har inga begränsningar när det är carb nite. Dom kan gå all in! Som tjej har man lite andra förutsättningar och möjligtvis behöver man ha lite mer ”kontrollerade” refeeds. Vi får se. Spännande är det i alla fall. Och otäckt. Fast mest kul hahaha. Nu ska jag kolla på Kiefers träningsprogram och se om det kan vara något. Började förresten projekt carb nite idag - så om nio dagar är det fest 😀

Översta grafen förklarar hur hormonerna påverkas om man bara äter low carb och den undre visar vad som händer när man carb nite:ar