Semestertips mottages!

Finns det något bättre än att resa? Sitter som bäst och spånar på vinterns semester
och behöver lite tips och inspiration.
Att det blir Thailand är bestämt, samt att vi kommer utgå från Krabi eller Phuket. Tänker hålla oss i de krokarna samt närliggande öar. Vi planerar vara borta ca3,5 vecka, så det hade varit kul att åka runt lite. Inte för mycket dock, det är ju trots allt semester 🙂 Har ni några tips på vart man bara måste åka och vad man absolut bör undvika?

Fantastic och jag backpackade i Thailand för femton år sedan och bodde på en del suspekta ställen. Vår första kväll hamnade vi på Khao san road och hamnade i ett pyttelitet rum, helt i trä (tänk bastu) utan några fönster. Klaustro! Det enda som fanns i rummet var en skabbig, fläckig bäddmadrass som stod mitt på golvet. Nä fy fan! Jag har blivit mer bekväm med åren och kräver lite högre standard nu för tiden n:)

Vad säger ni, vad får vi bara inte missa?

6 reaktioner till “Semestertips mottages!

  1. Krabi är fint. Mitt tips är Koh mook som är värt ett besök. På ena sidan av ön finns en tunnel som leder in till en dold strand inuti berget. Vid högvatten är ingången dold och man kan bara se stranden ifrån luften. Akustiken och vindarna bildar ett spöklikt ljud genom tunneln. En annorlunda upplevelse.

  2. Tips 2 är Koh Panya. En muslimsk fiskeby/stad uppbyggd av enbart på pålar. Trånga gränder av bostäder och shopping. Till och med en egen skola! God mat i hamnen fast utan alkohol 😉 3 Matmarkanad på kvällen i Trang. Åk inte till James Bond Island.
    Vi ska också åka runt i Thailand i Januari 🙂 Bokar ni boende hemma eller på plats? Har du ngn erfarenhet av Rayong/ koh Samet och Koh Chang?

    1. MÅnga tips! Tackar! Vi kommer boka allt hemifrån. Tyvärr har jag inga tips att bjuda på. Reste som sagt runt för 15 år sedan och det här nog hänt en del sedan dess 😀

  3. Missa inte koh tarutao, en väldigt fin ö (var fängelse ö en gång i tiden)som numera är en nationalpark. man hoppar av på vägen till koh lipe (som inte är så mkt att hänga i granen om man inte gillar massa fulla otrevliga ryssar..). som sagt en jättefin ö fantastiska stränder. Har du tur så är ni ensamma där. liten entre avgift till ön och väldigt enkla stugor. sängarna är som att sova på golvet och mat utbudet på den enda restaurangen är skralt så ta med er en massa gott! missa inte, värt resan dit. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *