+1,2 kg

Gokvällen. Vilken supersöndag det varit idag! Regnat konstant vilket gjort mig helt apatisk och orkeslös. Har suttit i soffan hela dagen lång iklädd mysbrallor och hoodie. Läst, surfat, jobbat lite och bokat flyg till vinter semestern 😀 vilket gjorde mig på tjockt mycket bättre humör. Men nog om det och tillbaka till gårdagens carbnite.

Gårdagens intag blev bra mycket bättre om man jämför med förra lördagen. Jasminris och bakad potatis stod för majoriteten av kolhydraterna, men jag lyckades även få i mig 150 gram half baked chocolate vanilla ice cream with fudge brownies and chunks och chocolate chip cookie dough från Ben & Jerrys. Oups. Det sjuka är att den inte var speciellt god men jag åt upp den i alla fall. Efteråt läste jag innehållsförteckningen och den hade jag klarat mig utan. Fi fan.

Jasminriset åt jag tillsammans med lite tacofärs och direkt efter, som en dessert, blev det glass gjord på banan, kokosmjölk och kakao. Fantastiskt god! Mitt BS tyckte inte det var lika häftigt och stack iväg till 8,5 för att två timmar senare vara nere på 6,6.
På kvällen bjöd syster på mat. Boeuf bourguignon och till detta bakad potatis!!! Jag smällde i mig en stor potatis och räknade med att BS skulle rusa i taket (med tanke på att bakad potatis är lika dåligt som vitt bröd) men get this- det gick aldrig högre än 5,3! Hur förklarar man detta?

Till dessert blev det glassen från Ben & Jerry och som grädde på moset två rutor marabou mjölkchoklad. Håller jag på att tappa det? Jag tror som såhär; jag har inte ätit ”trams” på hundra år. Nu öppnas en dörr där lite trams är tillåtet (majoriteten av kh ska fortfarande vara bra, dvs stärkelse). Då passar man på att snaska på sådant som förr tyckte var gott, så som dumlekolor, Ben & Jerry och marabou choklad. Får se längre fram om jag har rätt. BS låg på 7,5 efter en timme och precis som förra gången somnade jag innan det var dags att mäta igen.

Gårdagens laddning resulterade i +1,2 kg på vågen. Vatten tänker jag. Finns det någon tjej därute som kört CNS? Skicka gärna en kommentar med vad du tyckte om upplägget och dina resultat.

5 reaktioner till “+1,2 kg

 1. Det jag tycker är det mest sjuka är att kroppen verkligen kan vara så galet känslig. Händer hela tiden för mig. Jag har börjat lära mig NU att det är bara glömma allt. När jag väl nått i mål kommer jag ha en kväll i veckan då jag äter ngt gottigt ;)!

  1. Fast att man samlar på sig vatten är ju ingen fara! Kolhydrater binder vatten, men vattnet försvinner efter bara några dagar. Huvudsaken är ju att fettprocenten går ner och det gör den verkligen.

 2. Har hållit på med CN sen januari i år. Efter flera år utan socker så hör jag till de som nu vräkt i mig kh en kväll i veckan. Och då främst alla ”starchy kinds”. Hade nog ett uppdämt behov av att få prova ALLT jag inte ätit senate tiden. Kommer ofta upp i över 400gr kh. 6h hinner man mycket på….Men….det känns inte så bra av hälsoskäl, viktmässigt sägs det vara bättre ju snabbare, desto bättre. Jag har kollat mycket på GI-tabeller för att hitta de ”bästa”. Tänker dock att jag ska försöka cleana till mig framöver, och hitta en balans som både ger samma hormonella boost OCH lite bättre näring. Blir en utmaning:) Tack för tipset om banan, det ska jag prova. Har inte ätit frukt på hela året faktiskt pga av fruktosen. Men en liten banan är nog betydligt bättre än allt annat jag äter:):)
  Trevlig söndag!!

  1. Personligen så kan jag inte äta vad skit som helst 🙂 och av hälsoskäl då, precis som du skriver. Det är dock väldigt svårt att komma upp i några mängder kh om man bara (främst) väljer ”bra” källor och safe starches.
   Kiefter påstår att ju mer raffinerade kh desto bättre -då man får ett högt och snabbt insulinpåslag, som också avklingar snabbt. Han hävdar att det här är bättre än att äta kh som höjer blodsockret mindre - och som håller det högre över längre tid.
   Jag håller inte riktigt med där, baserat på mina egna bs mätningar.

   Ja ta en banan 😀 Så lite fruktos, en dag i veckan lär en inte dö av 😀

   1. Intressant och härligt att läsa. Jag har verkligen bara letat efter riktigt snabba kh tills nu. Ska försöka att dra ner det till att börja med så att kanske iaf 2 av 3 spikes blir lite renare. Tänker att känslan efteråt blir bättre av flera skäl:) Tack för att du tog dig tid att läsa och att svara?
    (Och stekt banan det är verkligen som godis, åt det mycket förr…på tiden att börja om igen;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *