Carbnite!

Idag är det dags för ännu en kolhydratladdning. Veckan som gått har varit bra vad gäller träning, har till och med varit starkare än på länge 😀 Enligt Kiefer ska/bör man minska på vikterna när man kör CNS, men så länge det känns bra kör jag på som vanligt. Däremot har jag haft en riktigt usel vecka vad gäller sömn. Har kommit i säng sent och sovit oroligt. Vaknat flera gånger under nätterna och haft svårt för att somna om. Om det är slumpen eller en effekt av kosten får jag låta vara osagt, men det kan inte fortsätta såhär.

Började dagen med en PW och åt sedan en ”keto”frukost. Under CN ska man fortsätta äta very low carb fram till sen eftermiddag då det är dags att börja laddningen. I morse bestod frukosten av helstekt marinerad rostbiff, lite hemlagad remoulad och några salladsblad. Till detta tog jag en msk kokosolja för att öka på fetthalten.

15:30 är det magiska klockslaget, därefter börjar CN. Idag tog jag 5 g leucin en kvart innan den första carbiga måltiden, dels för att switcha på mTOR och dels för att få en insulinutsöndring. En shout-out till musklerna att det är dags att börja bygga och lagra nu;) Sen blev det en tallrik jasminris med tacofärs. Godare än det låter hahahah. Efter det blev det en nyttig dessert - bananglass med kakao, som för övrigt var galet gott! Kvällen kommer fortsätta i kolhydraternas tecken hemma hos min syster. Där vet jag att det vankas någon form av gryta med antingen bakad potatis eller hasselbackspotatis som tillbehör.

Just det ja- jag har tappat 0,5 kg denna veckan. Räknar man med det jag gick upp under förra carbniten har jag tappat 1,4 kg. Minus på måttbandet trots att det är ”that time of month”. Fettprocenten ner 0,5%. Det har jag nog inte varit så tydligt med, men CN är en diet för att minska i fettprocent samtidigt som man behåller lean mass, därav ska man inte stirra sig blind på vågen.

Återkommer imon med bilder och lite annat smått och gott! Enjoy the helg!

4 reaktioner till “Carbnite!

 1. Grattis för dina fina resultat hittills!

  Det där med usel sömn och oroliga nätter är något jag också upplevde då jag körde CNS i våras. Jag skuttade ofta upp ur sängen kl 4-5 på morgonen i tron att klockan var 8 (min egenltiga väckningstid), pigg och redo att börja dagen. Hade oftast väldigt svårt att försöka somna om efter att ha kollat klockan, vilket resulterade i korta nätter. Intressant att du också möjligen upplevt liknande.

  Under sommaren åt och tränade jag ganska orutinerat (inte LCHF), men är nu tillbaks i gymmet med styrka & styrkelyft som fokus och började med Carb Backloading för två veckor sedan. Har sovit helt okej förutom en eller två nätter som varit lite oroliga. Trivs annars bra med CBL so far, som studerande som bor i studentkorridor känns detta socialt mycket lättare och kolhydratsladdningen är inte en lika big deal som under carb nite, och har dessutom presterat bra i gymmet.

  Det du skriver om att träningsintensiteten och vikterna enligt Kiefer bör sänkas under CNS tror jag är riktat mot folk som drastiskt reducerat sitt (dagliga) kolhydratsintag iom Carb Nite. För dig innebär CNS däremot en kolhydratsökning, vilket borde betyda att en ökning i träningsintensiteten är helt okej? 🙂

  Keep up the good work!

  Kram,
  Ylva

  1. Tack för din kommentar! Alltid kul att diskutera med någon som testat samma upplägg. Vad fick du för resultat med carbnite och varför slutade du? Var det sommaren och den sociala biten som satte käppar i hjulet?
   Klokt tänkte med träningsintensiteten! Jag ångar på 😀

   1. Ja, jag har googlat runt som en galning för att hitta andra tjejers resultat med CN/CBL så väldigt kul att läsa om dina upplevelser med 😀

    Jag började med GVT samtidigt som Carb Nite (inte en helt idealisk kombo att köra en fat loss diet och mass builder program, jag vet…) och centimetrarna krympte samtidigt som jag för första gången i mitt liv effektivt lyckades lägga på mig muskler, med märkbara resultat i spegeln efter bara nån vecka. Så det funkade finfint. Men såg både GVT:n och dieten som ett slags periodiseringsprogram, och då jag flyttade hem till sommaren från studieorten blev det helt enkelt förändringar i rutinerna och det kändes naturligt att sluta med dieten. Hade dessutom mer eller mindre uppnått mina mål vid det laget 🙂

    Ett tips för bananglassen förrästen: blir gott med ugnsbakad och nedfryst batat som tillägg till bananen om man vill ha lite variation och ett bredare spektra av näringsrika kolhydratskällor 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *