Det bästa gyrosköttet gör man själv

Jag har turen att ha en man som är en mästare i köket. Igår när jag kom hem hade han gjort gyroskött! Perfekt kryddat och gjort på en glad gris. Jag gissar på att det här kommer bli en lika frekvent rätt som tacos är hos oss 😀 Måtten är ungefärliga men ger ett hum om hur mycket av vad.

Till 1,3 kg fläskkarré behöver du:
50 g smält smör
0,5 dl olja (kokos eller oliv)
0,5 dl glutenfri soja
3 tsk oregano
2 msk sambal oelek
2 msk spiskummin
salt
2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225 grader. Skär köttet i strimlor. Smält smöret och kokosolja och blanda med soja, pressad vitlök och kryddor. Häll marinaden över köttet och låt det marinera några timmar. Häll sedan ut köttet i en stor ugnssäker form och låt steka i ca 30 minuter. Servera med de klassiska gyrosgrönsakerna och en hemlagad tzatziki. Galet gott!

8 reaktioner till “Det bästa gyrosköttet gör man själv

  1. Å om man inte vet vad Gyros är…. Vad är det då som är vanliga gyrostillbehör? 🙂

  2. Det här åt vi till middag idag. Mycket gott! Tack för receptet, det kommer att göras igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *