Ny lägsta notering

62,5 kg. Vikten går stadigt neråt medan det går något långsammare med mått och fettprocent. Hur som helst är jag fortfarande fascinerad av att det fungerar så bra som det gör. Jag har som sagt inte ändrat kosten på något sätt, inte livet i övrigt heller för den delen. Den enda skillnaden är carb backloadingen.

Vad händer i kroppen? Tänker att det bör hänga ihop med ökade leptin nivåer och kanske även att sköldkörteln har ett finger med i spelet. Mycket tyder på att ett lågt kolhydratintag (precis som ett lågt energiintag) över lång tid sänker ämnesomsättningen. Med tanke på att den enda förändring jag gjort är att öka mängden kolhydrater har det möjligtvis ett samband.

Under de fem veckor jag kört med carbnites har mått och vikt förändrats enligt följande:

Vecka 1 Vecka 5
Kg: 66 62,5
Midja: 72,5 70
Buk: 85,5 83
Äss: 97 96

Idag ska jag testa ett nytt recept jag hittat. Potatisplättar med fetaost och rödlök, till detta tänkte jag mig lammracks och rödvinssky 😀

Senare blir det nice-cream (glass gjord på banan och kokosmjölk) med chokladsmak och antagligen några riskakor med 😉

12 reaktioner till “Ny lägsta notering

 1. Hej. Läser alltid blogg. Super bra. Jag äter lchf max 20g kolhydrater per dag samt kombinerar med 5:2. Tyckte det var väldigt intressant med att du ökat upp kolhydraterna och fått så fina resultat. Tror du det går att kombinera med mitt ätande att tex varje lördag öka upp kolhydraterna.

  1. Det tror jag alldeles säkert. Speciellt om du ätit strikt under en lång tid. Är det så att du står still i vikt trots 5:2 och strikt LCHF?

 2. Jätteintressant med alla dina inlägg om carbnite, tycker jag. Jag har också börjat testa eftersom jag inte gick ner ett skvatt med under 10 g kolhydrater, utan vikten ökade sakta men säkert. Jag har en sköldkörtelsjukdom och den blev värre med alltför lågt intag av kolisar. Jag hoppas att din metod kan hjälpa mig, har fortfarande ca 10 kg kvar som jag vill få bort. Receptet på potatisbullarna vore kul om du hade tid att lägga upp. Tack för all din info!

  1. Ska bli intressant att få höra hur det går för dig! Jag coachar just nu två tjejer som har problem med en underaktiv sköldkörtel och båda svarar väldigt bra på det ökade antalet kolhydrater.
   Kanske att receptet dyker upp, Vi får se 😀

 3. Hej igen. Det har äntligen börjar röra sig lite smått neråt sen jag började med 5:2 igen men verkligen inget att hurra för. Typ 0,2-0,5 minus. Dock har jag ju bara 5 kg att gå ner. Tack för svaret

 4. Ja. Jag tränar ca 4 dagar i veckan. Spinning, yoga, joggar och lite armhävningar, planka, sitt ups och ryggövningar. Har köpt en kettleball nu som jag tänkte börja köra lite med. Har du något bra tips?

 5. Godmorgon. Hur skulle du lägga upp träningen. Vill inte bli biffig utan slank med bara antydan till synliga muskler. Tack för alla svar.

  1. Det är i stort sett omöjligt för oss tjejer att bli biffiga. Men mest effektivt för att bränna bort fett (och på så sätt få mer synliga muskler) säger jag helt klart (tung)styrketräning i kombination med pulshöjande intervaller. Kort vila mellan seten, gärna en cirkel på tre-fyra övningar. Sök på metabolic combinations!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *