För mycket av allt

Gokvällen! Vad hittar ni på idag? Verkar som att många bakar och gör godis om jag ser till sökstatistiken 🙂 Själv har jag jobbat och lyssnat på musikhjälpen hela dagen lång.

Igår var jag och mannen och såg den nya Hobbitfilmen. Mitt på dan alltså. Älskar dagbia! Efter filmen gick vi på kinakrog (Kin Long) så jag kunde kicka igång veckans carbnite. Därefter gick vi hem till syrran för lite babbel och bubbel för att avsluta kvällen med glögg, julfilm, riskakor och choklad. Det blev för mycket av allt 😀 Kunde inte hejda mig. Vågen visade +2 kg i morse. All time high vad gäller efter en refeed.

Det har inte hänt så mycket med vikt och mått de senaste veckorna och det beror antagligen på att jag äter mer carbs on a daily basis samt dricker mer alkohol (glögg) än vanligt. Följer alltså inte konceptet riktigt 😉 Men så får det bli nu i december. Kommer fortsätta med refeedsen ändå som planerat.

Det har gått två månader sedan jag började med CN och sedan start har jag tappat
-3,5 kg
- 8 cm
-2,5% fett

CN fungerar helt klart - och över förväntan. Och bäst om man inte avviker från konceptet haha. Hur går det för er som hoppat på detta?

 

9 reaktioner till “För mycket av allt

 1. Hade min andra Carbnite i fredags och jag hamnade på ännu fler kalorier och kolhydrater än förra gången. Blev lite för många praliner och choklad osv. Efter första Carbnite gick jag upp 0,8 kg dagen efter och den här gången 1 kg! Dock gick jag sen ner 1,5 kg första veckan tills det var dags för ny Carbnite. Kommer nog att fortsätta att gå ner mer till nästa Carbnite, eftersom jag redan nästan gått ner ”vätskekilot” som kom dagen efter! Det här är helt galet att det funkar! Jag har ätit lchf i 4 år och varit lite rädd för kolhydrater och fastnat i en viktplatå jättelänge…. Nu äntligen lossnar det! 🙂 🙂

  1. Glad jag blir för din skull! Det (eller de där 😉 vätskekilona brukar försvinna ganska snabbt. Du är inte den förste som stått still i vikt, men som fått resultat med carbnite! Jag har kört igång ett par av mina LCHF:ande tjejer på detta (och några på carb backloading) och ALLA upplever positiva resultat.

 2. Om jag nu också ska prova detta, antar jag att mitt relativa höga kolhydratsintag övriga dagar bör minska? Troooor att jag ligger på ca 80-120 gram eftersom jag käkar banan i samband med träning, samt en hel del sötpotatis och morötter/palsternacka och någon clementin här och där. Hur lågt bör man ligga övriga dagar? KRAM

  1. Hej! Han som skrivit boken Carbnite Solution rekommenderar att man ligger på max 30 g kolhydrater/dag.

   1. Hej
    Hur kommer jag igång med detta? Hur mycket fett och protein och KH ska man ligga på dels vanliga dagar och sen carbnite dagen?

 3. Vad är skillnaden på carbnite och carb backloading? Är det ena bättre än det andra?

  1. Det är två helt olika upplägg. Med Carb backloading fyller man på med carbs alla kvällar - de dagar man tränat. De som redan har en låg fettprocent samt de som tränar högintensivt har nog mer att vinna på CBL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *