Proteinfritt dan före dan

Man är väldigt duktig på att göra mat med lite kolhydrater. Det har ju varit min vardag under många år. Det är betydligt svårare att komma på måltider utan protein, men som ändå ska innehålla mycket fett och förhållandevis lite kolhydrater. Jag gjorde det ganska enkelt för mig och började dagen med en fettkaffe. 1 msk MCT olja, 1 msk smör, 1 äggula och 1 msk kokosmjölk.

 

Till lunch blev det spenatsoppa. Fräste gul lök i rikligt med kokosolja, pressade ner en vitlöksklyfta och tillsatte (tinad) hackad spenat, kokosmjölk, vatten och salt. Blandade ner lite sambal för att få den lite hetare. Blev godare än väntat 🙂

När man proteinfastar ska man äta så lite protein som möjligt, max 15 gram - moderate med kolhydrater och mycket fett. Med tanke på att jag redan var uppe i 11 gram protein efter dagens lunch kände jag mig ganska begränsad vad middag gällde. Det blev till slut en ”yoghurt” som jag mixade ihop av avocado, frusna hallon och kokosmjölk

Det blev en halv lyckad fastedag. Lyckades vad gäller fett och protein, men failade på kolhydraterna. Blev bara 17 g vilket är på tok för lite.

Imon är det äntligen julafton! Tror att jag längtat lite extra den här julen med tanke på att det inte blev något firande för mig förra julen då jag låg och kaskad spydde - hade drabbats av galna kräks 🙁 Men det ska jag ta igen i år med råge. Om vi inte hörs imon så får ni ha en underbar dag. Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *